Juel efter tre raka vinster: "Visste att det skulle lossna"

Publicerad: 2023-12-02
Intervju
Efter fem raka matcher på bänken har Tim Juel fått chansen i Timrås mål – och tagit den. Juel har hjälpt laget till tre raka segrar, varav han har hållit nollan i två. ”Jag har varit lite trögstartad på hösten under alla mina proffsår”, säger Timråmålvakten.

Inför den här säsongen bytte Tim Juel Oskarshamn mot Timrå, men starten i hans nya klubb blev inte vad 29-åringen hade hoppats på. Han stod bara i två av Timrås tio inledande matcher och det dröjde till mitten av oktober innan Juel vann sin första match.

– Lite trög start skulle jag säga att det har varit. Vad det har berott på är svårt att säga, säger Juel, som ändå inte har varit särskilt oroad.

– Klart att jag har gått och väntat lite, men jag visste att det skulle lossna. Jag har ändå hållit på med det här ett tag och vet att det inte går emot en hel säsong. Oftast vänder det någon gång. Jag gör inget annorlunda jämfört med tidigare. Jag har varit trögstartad på hösten under alla mina proffsår. Jag vet inte vad det beror på, om det är höstmörkret kanske? Jag får tänka att det är bättre att man har en stigande formkurva.

PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Tim Juel och Timrå har tre raka vinster.

Trivs tillsammans med Jacob Johansson

Nu verkar det ha vänt för Timråmålvakten. För att efter att ha suttit på bänken i fem raka matcher fick Juel chansen mot Frölunda förra lördagen, vilket var hans första start på nästan en månad. Juel tackade för förtroendet med att hålla nollan, vilket han också gjorde i den efterföljande matchen mot Rögle.

– Man går in i varje match med en förhoppning att hålla nollan och när man gör det känns det som att man har slutfört uppdraget lite. Samtidigt gör man det inte på egen hand. Man har hela laget med sig, som plockar undan, täcker skott och sådana saker. Det viktigaste är de där tre poängen och sedan är det såklart en bonus att hålla nollan, säger Juel.

Han bildar målvaktspar med Jacob Johansson och Juel berättar att de kommer väldigt bra överens på och utanför isen. Något som märks efter att Timrå vunnit matcher, för då brukar målvaktsduon segerfira tillsammans.

– Vi har gjort det hela säsongen. Det är en liten snabb handgest och sedan hoppar vi upp med brösten mot varandra.

Var kommer det ifrån?
– Jag tror att det var jag som sa att vi borde fira vinsten lite och ”Jacke” var öppen för det. Därefter har vi bara fortsatt. Det är lite för att glädjas för varandra och glädjas för vinsten. En kul grej och kanske kan vara lite karaktärsbyggande, säger Juel.

Han och hans Timrå jagar i kväll fjärde raka vinsten och Malmö står för motståndet.

Tre snabba – Fantasy SHL-special (eftersom Juel inför torsdagens omgång låg topp 300,  bland de drygt 33 000 lagen)

Är det några spelare du har haft hela säsongen i ditt fantasylag?
– Jag är inte så lojal där och byter hejvilt. Men två som jag har haft sedan start är Oliver Johansson och Simon Forsmark. ”Simpan” har varit ett riktigt succédrag. Han har ökat mycket i värde. Mycket ”bang for the buck” där.

Har du bytt in dig själv i SHL Fantasy?
– Jag har hållit mig undan det. Jag vet inte om det är för att jag tror att jag jinxar något då. Sedan är jag lite för dyr. Det finns andra målvakter som är mer prisvärda.

Vem har du som kapten den här veckan?
– Marek Hrivík, men han har inte spelat den här veckan, så det var ett litet misstag. Jag spelade däremot juniorkortet och det var bra att ”Simpan” har haft en bra vecka än så länge

Dagens matcher

Leksand-Linköping
Oskarshamn-Frölunda
Rögle-MoDo
Luleå-Växjö
Timrå-Malmö
Färjestad-HV71
Örebro-Skellefteå

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners