MODO OCH LINKÖPING TOG FÖRSÄSONGENS FÖRSTA SEGRAR

Publicerad: 2023-08-17
Försäsong
MoDo och Linköping tog sina första försäsongssegrar – och båda gjorde det efter starka andraperioder. LHC vann mot Växjö (4-2) medan MoDo bortabesegrade Östersund (5-1).

Linköping HC-Växjö Lakers 4-2

Hela 5 543 åskådare hade tagit sig till Saab Arena och de fick se Linköping besegrade det regerande mästarlaget Växjö med 4-2. LHC gjorde ett litet ryck i den andra perioden då de gick från 1-1 till 3-1 och sedan satte Patrick Russell 4-1 i inledningen av den tredje perioden. Övriga Linköpingsmål gjordes av Broc Little, Filip Bystedt samt Taylor Leier. Växjös mål gjordes av Tobias Rieder och Dylan MacLaughlin.

Här kan ni höra vad Växjös Robert Rosén tyckte om matchen och på Linköpings hemsida finns en intervju med backen Arvid Aronsson.

Östersunds IK-MoDo Hockey 1-5
MoDo inledde försäsongen med en klar seger över Östersund. Josh Dickinson öppnade målskyttet i den andra perioden, men hemmalaget fick in en reducering. Därefter var det dock bara MoDo målmässigt. Innan den andra perioden var över stod det 3-1 till MoDo och slutsiffrorna skrevs till 5-1. Poängbäst i MoDo var Mikael Aagaard (1+1) och Sampo Ranta (0+2).

MoDos hemsida kan ni läsa en matchrapport.