Rissanen med dubbla mål - Örebro starkast i Timrå

Publicerad: 2023-12-26
#TIKÖRE
Rasmus Rissanen noterades för sina två första mål för säsongen och Örebro tog tre nya poäng. Närkingarna besegrade Örebro med 4-2 efter sextio minuters spel.

Period 1
0-1 ÖRE EQ 05.50 2 Rasmus Rissanen (1)
Assist: 86 Mathias Bromé (7), 73 Oliver Eklind (5)

1-1 TIK PP1 15.24 28 Simon Forsmark (5)
Assist: 14 Emil Pettersson (16), 57 Anton Wedin (4)

1-2 ÖRE EQ 18.04 61 Ludvig Larsson (5)
Assist: 37 Glen Gustafsson (5)

2-2 TIK EQ 19.44 33 Albin Lundin (3)
Assist: 2 Per Svensson (5), 61 Axel Rindell (9)

Period 2
2-3 ÖRE EQ 01.27 62 Robert Leino (8)
Assist: 61 Ludvig Larsson (5), 17 William Wikman (6)

Period 3
2-4 ÖRE EQ 13.25 2 Rasmus Rissanen (2)
Assist: 61 Ludvig Larsson (6), 62 Robert Leino (11)

Timrå ville ta upp kampen mot ett skickligt Örebro. Gästerna från Närke skulle bli först ut i den öppnande perioden att näta. Försvarsgeneralen Rasmus Rissanen noterades för säsongens första mål. Örebros ledning varade i dryga tio minuter - innan repliken kom genom Simon Forsmark i numerärt överläge. Örebro gav svar på tal visserligen genom Ludvig Larsson, men Timrå reste sig igen och kvitterade innan periodens slut genom Albin Lundin.

Till mittperioden var det en stark inledning av gästerna. Robert Leino satt åter Örebro i förarsätet. Hemmalaget var dock inte långt ifrån att kvittera, men då stod Jonas Arntzen i vägen ett antal gånger med vassa räddningar.

Örebro byggde sedermera vidare på sitt resoluta spel. Rasmus Rissanen såg till att dubbla sin målskörd och gästernas ledning, vilket även blev matchens sista mål och fastställde slutresultatet 4-2.