LEKSAND VÄNDE OCH VANN – TOG TREDJE RAKA SEGERN

Publicerad: 2023-10-31
#LIFTIK
Timrå fick en drömstart när de gästade Leksand och Tegera Arena under tisdagskvällen. Jonathan Dahlén såg till att gästerna tog ledningen i powerplay efter bara 44 sekunders spel – men den här matchen tillhörde Leksand. Hemmalaget stod för en stark mittperiod där de gjorde tre raka mål, och i den tredje perioden punkterade Kalle Östman tillställningen med ett mål i tom bur. Slutresultatet skrevs till 4–1 när Leksand tog sin tredje raka seger.

Period 1

0-1 0:44 TIK Jonathan Dahlén
Assist: Robin Hanzl, Axel Rindell

Period 2

1-1 5:33 LIF Matt Caito
Assist: Felix Unger Sörum, Olle Alsing

2-1 10:03 LIF Max Veronneau
Assist: Oskar Lang, Marek Hrivík

3-1 18:19 LIF Peter Cehlarik
Assist: Felix Unger Sörum

Period 3 

4-1 17:34 LIF Kalle Östman
Assist: Lucas Elvenes, Lukas Vejdemo

Redan i matchens första minut fick Timrå chansen att spela powerplay när Matt Caito drog på sig en utvisning. I det numerära överläget för bortalaget visade deras skyttekung Jonathan Dahlén vägen när han siktade in sig och satte 0–1 – det var 25-åringens sjunde mål för säsongen. Några fler fullträffar bjöd inte öppningsperioden på och det var bortaledning efter 20 minuter.

Leksand kom ut piggt i mittperioden och allra närmast att göra mål i upptakten av den var Olle Alsing som träffade insidan av stolpen efter ett långt anfall av hemmalaget. Leksand skulle dock få måljubla till slut när Matt Caito gjorde sitt första mål för säsongen, fint framspelad av Felix Unger Sörum. Leksand fortsatte att spela bra och fick utdelning på nytt genom Max Veronneau som drog iväg ett handledsskott vid en tekning till 2–1. Även 3–1-pucken skulle komma innan perioden var över när Peter Cehlarik tryckte upp pucken över axeln på Jacob Johansson mellan bortastolparna.

Tredje periodens enda mål kom från Leksand och Kalle Östman när han placerade in 4–1 i tom bur. Leksand vann, för tredje matchen i rad, med siffrorna 4–1.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

Sagt om matchen

– Det är jätteviktigt att vi bygger vidare på det vi hittade uppe i Norrland. Vi skaffade oss ett riktigt bra självförtroende genom att slå Luleå och Skellefteå som är ruggigt hemmastarka lag. Det var viktigt att vi kunde ta med oss det hem för vi har bara vunnit två av sex matcher här hemma, sa Leksands Patrik Norén efter matchen.

– Det är inte okej att det ser ut såhär. I andra perioden tror jag inte att vi vinner en närkamp. Vi ligger inte nära någonstans, vi får inte stopp någonstans, sa Timrås tränare Anders Karlsson till TV4 Play.

I punktform

- Marek Hrivík och Peter Cehlarik gjorde båda poäng för fjärde matchen i följd.

- Timrå hade vunnit sina tre senaste matcher mot Leksand – en svit som bröts i kvällens match.

- Anton Wedin var tillbaka efter tio månaders skadefrånvaro.

- Matt Caito gjorde sitt första mål för säsongen när han kvitterade till 1–1.

- Felix Unger Sörum, född 2005, noterades för två poäng (0+2).

- Jonathan Dahlén fortsätter att visa fin form. 25-åringens mål ikväll var hans femte på de åtta senaste matcherna.

- Leksand vann med 4–1 för tredje matchen i rad.

Highlights

2023-10-31
LEKSANDS IF - TIMRÅ IK

Kommande matcher

Leksand: Malmö hemma, torsdagen den 2 november

Timrå: Växjö hemma, torsdagen den 2 november  

Lucas Bernhardsson
SHL:s huvudpartners