Färjestad bäst i gruppspelet - och även Skellefteå vann

Publicerad: 2024-10-16
CHL
Färjestad vann i den sista gruppspelsomgången i CHL och säkrade därmed förstaplatsen i tabellen. Även Skellefteå segrade under tisdagskvällen, medan det blev förlust för Växjö.

Färjestad - Storhamar 3-1

Färjestad har varit en segermaskin i CHL där det blivit sex raka segrar och där man tagit 17 av 18 möjliga poäng. Den sjätte segern kom mot norska Storhamar och stannade vid 3-1. Backarna ledde vägen då Jeremy Groleau gjorde 1-0 i första perioden och Axel Bergkvist 2-0 i den andra perioden, innan Marcus Westfält kunde spä på till 3-0. Storhamar kom inte närmare än en reduceringspuck mitt i tredje perioden. Segern innebär att Färjestad tar hem seriesegern i CHL-gruppspelet.

Målskyttar Färjestad: Jeremy Groleau, Axel Bergkvist, Marcus Westfält

Skellefteå - Pinguins Bremerhaven 3-2 (ot)

Skellefteå hade en 2-0-ledning mot Pinguins Bremerhaven efter två perioder, men kunde inte knyta ihop säcken i tredje akten utan fick se tyskarna komma ikapp och kvittera. Det blev dock seger till slut, efter att tvåmålsskytten Oscar Lindberg avgjort på övertid. Skellefteå är trea i tabellen just nu, men då har flera lag bakom en match kvar att spela.

Målskyttar Skellefteå: Oscar Lindberg 2, Andreas Johnson

Ilves Tampere - Växjö 3-0

Ett skadedrabbat Växjö, med många juniorer i truppen, förmådde inte rubba finska Ilves. Istället vann finländarna med 3-0 efter en rivstart på matchen, där 1-0 kom efter 26 sekunder och där 2-0 kom efter fem och en halv minut. I och med resultatet så halkade Växjö, som var slutspelsklara sedan innan, ner till en tiondeplats i tabellen, men flera lag bakom har en match kvar att spela.

Målskyttar Växjö: -

De sista gruppspelsmatcherna i CHL spelas i kväll, 16 oktober. När de är färdigspelade blir det klart vilka motståndare som SHL-lagen får i åttondelsfinalerna (som inleds i mitten av november).