HÖGBERG NOLLADE FRÖLUNDA

Publicerad: 2023-10-19
#LHCFHC
Linköping stod för en av säsongens bättre insatser när Frölunda nollades i Saab Arena inför 5 504 åskådare. Little, Bystedt och Gallo var målskyttarna i östgötarnas 3-0-seger vilket innebär att de går upp på samma poäng som kvällens bortalag.

Period 1

1-0 LHC 07:49 (EQ) 41 Broc Little (6)
Assist: 25 Filip Bystedt (1)

Period 2

2-0 LHC 25:52 (EQ) 25 Filip Bystedt (4)
Assist: 39 Ty Rattie (6), 18 Remi Elie (5)

Period 3

3-0 LHC 42:13 (EQ) 22 Vilmos Gallo (3)
Assist: 3 Linus Hultström (5)

Det var en underhållande inledningsperiod i Saab Arena, där båda lagen skapade chanser. Linköping var först ut att göra mål, när Filip Bystedt bröt ett uppspel och frispelade Broc Little som lyfte in 1-0. Sent i perioden var Broc Little i händelsernas centrum igen, då han i ett skottögonblick blev tacklad från blindside av John Klingberg som fick matchstraff för tilltaget.

Linköping lyckades inte utnyttja det långa numerära överläget, men 2-0 skulle komma. Återigen bröt Linköping pucken högt, varpå pucken gick som på ett snöre fram till Filip Bystedt som skickade in pucken bakom en bortspelad Frederik Dichow.

Frölunda behövde något att tro på i den tredje perioden, men i stället blev det tvärtom. Linköping vände spelet snabbt och Vilmos Gallo snärtade in 3-0 från vänster tekningscirkel. I och med det gick ridån ner för Frölunda som alltså fortsätter förlora på bortaplan.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Vi var bra rakt igenom i 60 minuter. Vi har pratat om att målchanserna mot oss sjunkit. Mot Skellefteå var det bra, men vi fick inte in pucken. Idag var det tvärtom, konstaterade Linköpings burväktare Marcus Högberg till TV4.

– Jag förstår inte hur vi kan vara så här bleka faktiskt. Vi tar inte tag i pucken, vi ger dem två mål. Även i spelet är Linköping bättre, men vi måste kunna spela smartare med puck, sa en besviken Roger Rönnberg efter matchen.