VECKANS SHL – NYHETERNA FRÅN DEN GÅNGNA VECKAN

Publicerad: 2023-10-02
Veckans SHL
Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Örebro förlängt med ännu en spelare och det var över 89 000 åskådare på de 16 SHL-matcher som spelades förra veckan.

Wikman stannar i Örebro

För en dryg vecka sedan skrev Örebro ett nytt kontrakt backen Filip Berglund. Den gångna veckan var det dags för näste Örebrospelare att förlänga – nämligen William Wikman. Den 26-årige forwarden som har blivit något av en publikfavorit i Behrn Arena kom till Örebro inför den förra säsongen. Han gjorde tolv poäng på 52 matcher under sin debutsäsong i SHL och har nu inlett säsongen med två mål på sex matcher. Wikman och Örebro är överens om ett avtal över säsongen 2025/26.

– Han har haft en stark utveckling hos oss och det har varit roligt att se Willes beslutsamhet och utveckling i vår miljö. Vi tror mycket på Wille, han är en riktig lagspelare men vi ser också att Wille kan ta ytterligare kliv i det offensiva spelet. Det ska bli spännande att fortsätta jobba med Wille och följa hans fortsatta utveckling i Örebrotröjan, säger Örebro Hockeys sportchef Niklas Eriksson till klubbens hemsida.

Joshua Karlsson återvänder till Lindlöven

I februari 2023 anslöt Joshua Karlsson till Örebro från Lindlöven. Backen noterades för tre matcher i SHL samt två matcher med klubbens J20-lag. Nu står det klart att backen återvänder till Lindlöven.

89 860 åskådare den gångna veckan

Förra veckan spelades det 16 matcher i SHL. Lägger vi ihop publiksifforna från dessa matcher kan vi konstatera att det var hela 89 860 personer som såg SHL-hockey den gångna veckan.

SIMON ELIASSON / Bildbyrån

Det var fullsatt i Coop Norrbotten Arena när Luleå tog emot Linköping i lördags. 

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners