VECKANS SHL – NYHETERNA FRÅN DEN GÅNGNA VECKAN

Publicerad: 2023-09-18
Veckans SHL
Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Fred Nilsson förlängt med Leksand och en tidigare Växjöspelare har skrivit ett tryout-kontrakt med Carolina Hurricanes

Fred Nilsson stannar i Leksand

Backen Fred Nilsson, 20, var på tryout-kontrakt med Leksand under försäsongen. Där har han imponerat så pass mycket att dalalaget nu har velat förlänga med honom. Det nya kontraktet gäller resten av säsongen.

– Fred har verkligen tagit chansen under denna try out-period och besitter många spännande kvaliteter samtidigt som han dessutom är ung med stor utvecklingspotential. Det vi framför allt fastnat för är Freds rörlighet på skridskorna, hans närkampsspel och noggrannheten i defensiven, säger Leksands GM Thomas Johansson till klubbens hemsida. 

Fred Nilsson SHL-debuterade med Skellefteå AIK säsongen 2021/22. Han noterades då för elva matcher i SHL. Förra säsongen spelade han i HockeyAllsvenskan med Kristianstad, men nu är han alltså tillbaka i högstaligan.

– Först och främst är jag oerhört glad över att ha skrivit på en förlängning. Jag har fått ett jättebra välkomnande in i laget och organisationen samt att jag trivs väldigt bra med allt runtomkring, säger Nilsson.

Rautio stannar i tre veckor till

David Rautio skrev under sommaren på ett korttidskontrakt med Skellefteå. Ett kontrakt som nu har förlängts med tre veckor. Det betyder att han blir kvar i Skellefteå till i början av oktober.

Under karriären har Rautio stått hela 338 matcher i SHL.

Henrik Dahlin

Halbgewachs ska försöka slå sig in i NHL

Jayden Halbgewachs anslöt till Växjö från San Jose Sharks organisation inför den förra säsongen. Den kanadensiska forwarden svarade för 20 poäng (10+10) på 52 matcher. Det följde han upp med fyra poäng i slutspelet och säsongen avslutades med att Halbgewachs fick en SM-guldmedalj runt halsen. Nu ska 26-åringen försöka slå sig in i NHL igen. Han har nämligen skrivit tryout-kontrakt med Carolina Hurricanes.

Premiärveckan avklarad

I torsdags var det äntligen dags för premiär i SHL och direkt bjöds det på en full omgång. Det följdes upp med sex nya matcher i lördags. Noteras kan att det har varit fullsatt i sex av de 13 första SHL-matcherna den här säsongen.

Det enda laget som lämnade den första veckan med full pott och sex poäng är Färjestad. De har inlett säsongen med att besegra Växjö samt Skellefteå.

SIMON ELIASSON / Bildbyrån

Linus Omark är tillbaka i Luleå och inför matchen mot Timrå välkomnades han med detta tifo.

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners