GALEN UPPLÖSNING I VÄRNAMO OCH STORSEGER FÖR FRÖLUNDA

Publicerad: 2023-08-23
Försäsong
David Edstrom med dubbla fullträffar i Frölundas storseger, Linköping vann i ett slutminutsdrama mot Malmö och Oskarshamn tog tredje raka segern. Det är några av rubrikerna från tisdagens försäsongsmatcher, där fyra SHL-lag var inblandade.

Malmö Redhawks-Linköping HC 3-4

Det blev ett tajt SHL-möte i Värnamo där målen duggade tätt i slutskedet. Linköping gjorde 3-2 när det återstod tre och en halv minut på den tredje perioden. Malmös kvittering (Alan Quine) kom när klockan stod på 58:55 och skåningarna hade plockat ut målvakten. Det skulle dock bli ett mål till. I powerplay satte Ty Rattie 4-3 med 20 sekunder kvar. Vilket gav LHC andra raka segern.
Noterbart är att Malmös två första mål gjordes av Janne Kuokkanen.

Här skriver Malmö om matchen och på Linköpings hemsida ger Henrik Törnqvist sin syn på matchen.

Södertälje SK-IK Oskarshamn 2-4

IK Oskarshamn har spelat tre försäsongsmatcher och har tagit tre raka segrar. Oskarshamn kopplade ett grepp om matchen mot Södertälje i den första perioden där de gick upp till 2-0, efter mål av Jonas Engström och Dalibor Dvorský. Södertälje sköt liv till matchen genom att först reducera till 1-2 och sedermera också 2-3. Patrik Karlkvist punkterade matchen genom ett mål i öppen kasse i slutskedet.

Oskarshamns hemsida finns en längre matchrapport.

Visby/Roma-Frölunda HC 1-9

Jere Innala har varit het så här långt på försäsongen och han behövde bara fyra minuter på sig för att näta mot Visby/Roma, vilket var hans tredje försäsongsmål. Det satte tonen på matchen, som Frölunda till slut vann med 9-1. De siste målet gjorde lagets senaste nyförvärv Erik Thorell. Målbäst i Göteborgslaget var David Edstrom som gjorde två mål, 3-0 samt 5-1.

Frölundas hemsida går det att läsa mer om matchen.