Frölunda segrade för femte matchen i följd

Publicerad: 2024-02-03
#FHCLHF
Ett bortastarkt Luleå gästade idag hemmastarka Frölunda i Scandinavium. I första perioden var det Frölunda som kopplade ett rejält grepp om matchen och publiken fick onekligen valuta för pengarna efter fyra mål i den inledande perioden. Andra perioden förblev mållös och i tredje kom Luleåreduceringen för sent. Frölunda vann med 3-2 och göteborgarna har nu vunnit fem raka matcher medan man vunnit sju raka matcher i Scandinavium.

Period 1

1-0 (EQ) FHC 06:41 43 Tom Nilsson (3)
Assist: 88 Malte Strömwall (18), 33 Linus Högberg (20)

2-0 (EQ) FHC 07:28 22 Linus Nässén (4)
Assist: 2 Christian Folin (11), 48 Carl Klingberg (8)

3-0 (EQ) FHC 15:25 88 Malte Strömwall (8)
Assist: 31 Nicklas Lasu (9)

3-1 (EQ) LHF 16:22 40 David Lilja (4)
Assist: 23 Jesper Sellgren (6), 27 Oskari Laaksonen (20)

Period 2

-

Period 3

3-2 (EQ) LHF 19:24 16 Niklas Olausson (1)
Assist: 67 Linus Omark (18), 96 Pontus Andreasson (14)

Highlights

2024-02-03
Frölunda HC - Luleå Hockey

Luleå fick en pigg start på matchen, men Frölunda var det lag som gjorde matchens första mål. Knappt sju minuter in i första perioden pricksköt backen Tom Nilsson in 1-0 i första krysset till en jublande hemmapublik. Knappa minuten senare blev det ännu bättre drag på läktaren i Scandinavium, när även 2-0 kom. Frölunda hade sedan känning på mer, men ett välbehövligt powerbreak fick Luleåspelarna att hämta andan. Malte Strömwall skickade senare in en ordentlig projektil, vilket gjorde att göteborgarna gick upp i en tidig tremålsledning. Luleå fick dock in en psykologiskt viktig reducering innan 20 minuter var spelade.

Mittenakten bjöd på ett betydligt bättre defensivt spel från båda lagen och var dessutom väldigt jämn sett till både puckinnehav och tid spenderad i anfallszon. Mot slutskedet av andra perioden etablerade Luleå ordentligt tryck, men perioden förblev trots det mållös.

Luleå tog vid där man slutade och satte rejäl press mot Frölunda i tredje periodens upptakt. Knappt fem minuter in var man så när en reducering, men försvarande Frölundaspelare kunde rensa bort pucken strax innan den trädde över mållinjen. Frölunda spelade otroligt uppoffrande där målskytten Tom Nilsson bland annat kastade sig fram för att täcka skott med ansiktet först. Luleå fick i slutskedet chansen till fyra minuters powerplay, men Frölundas uppoffrande försvar klarade av även det. Det blev tajt i slutet när Luleå fick in en reducering och det blev även en hel del stök ute på isen. Frölunda klarade dock av att hålla ut hela 60 minutrarna och vann med siffrorna 3-2.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Inte den bästa prestationen, men inställningen är hundraprocentig. Det har vart en lång vecka så skönt att gå på break med en ny seger, kommenterar Frölundakaptenen Max Friberg efter matchen.

– 45 är bra minuter, 15 är bedrövliga. Vi tappar matchen i första perioden. Efter de gör 1-0 är det bedrövligt i den perioden, men sen är vi bättre. Men ligger man under med 3-1 i den här ligan är det svårt, sammanfattar Luleå Niklas Olausson till TV4 Play.