TIMRÅ SEGRARE I SLAGET OM VÄSTERNORRLAND

Publicerad: 2023-09-23
#TIKMODO
Gästande MoDo inledde väldigt lovande i kvällens rivalderby mot Timrå. Trots ledningen vid dubbla tillfällen orkade man inte åka skridskor i 60 minuter. Timrå kunde senare, till synes bekvämt, ro en 4-2 seger i hamn, trots kraftig MoDo-forcering mot slutet.

Period 1

0-1 (EQ) MODO 04:38 27 Niklas Folin (1)
Assist: 25 Sam Vigneault (3)

1-1 (EQ) TIK 14:38 14 Emil Pettersson (1)

Period 2

1-2 (EQ) MODO 06:38 29 Mikkel Aagaard (2)

2-2 (EQ) TIK 15:11 91 Magnus Pääjärvi (3)
Assist: 78 Robin Hanzl (3), 28 Simon Forsmark (2)

3-2 (EQ) TIK 19:19 33 Albin Lundin (1)
Assist: 94 Sebastian Hartmann (1), 2 Per Svensson (1)

Period 3

4-2 (EQ) TIK 04:19 78 Robin Hanzl (2)
Assist: 14 Emil Pettersson (3)

När pucken släpptes i SCA Arena var det gästande MoDo som kom skjutna som ur en kanon, de rivstartade derbyt direkt. Efter knappt fem minuter tog de ledningen genom prickskytte av Niklas Folin. Timrå skulle sedan kvittera till en jublande hemmapublik, 1-1 genom Emil Pettersson efter en tursam studs framför SHL-debuterande Olle Eriksson Ek i MoDo-kassen.

Timrå var en ramträff ifrån en ledning i början utav mittenakten, men MoDo tog senare ledningen med 2-1, helt rättvist sätt till spelbilden. Sedan tog hemmalaget vid ordentligt. Målkungen Magnus Pääjärvi satte först 2-2 pucken, Timråspelarens tredje för säsongen. Senare kom ytterligare ett Timråmål. Med blott 41 sekunder kvar av andra perioden gav Albin Lundin hemmalaget ledningen. Ett skapligt firande för jubilaren, som ikväll gör sin 100:e SHL match för Timrå.

Hemmalaget tog vid där de slutade och inledde tredje perioden oerhört intensivt. Efter MoDo-bjudning i egen zon kunde Emil Pettersson läckert servera Timråkollegan Robin Hanzl till 4-2. Olle Eriksson Ek höll kvar MoDo i matchen efter två räddade frilägen, men en målvakt gör sällan mål och det var vad MoDo behövde. Trots en kraftfull forcering mot slutet lyckades inte MoDo reducera och Timrå vann med 4-2. 

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– Alla som är ifrån Timrå vet hur mycket den här matchen betyder så det var skönt att vinna. Vi växte in i kostymen och tog för oss mer och mer i matchen. Det var mycket känslor med otroligt tryck, summerar Timråkaptenen Anton Lander efter derbysegern.

– Alldeles för få minuter som är bra för att kunna vinna en match, vi är nöjda med de första 8-10 minutrarna. I tredje är det bara sista pushen som är bra och annars är det för dåligt, kommenterar MoDos huvudtränare Mattias Karlin till TV4 Play efter matchen. 

Se highlights här

I punktform

- Det var ett tag sedan slaget om Västernorrland spelades i SHL. Senast rivalerna Timrå och MoDo mötte varandra i just SHL-sammanhang var säsongen 2012/2013 (dåvarande Elitserien). 

- SCA Arena var ikväll fullsatt och bjöd på magisk stämning.

- Timrås Albin Lundin och Erik Andersson jubilerade båda två ikväll. De gjorde båda sin 100:e match för Timrå i SHL.

- Lundin firade även sitt jubileum genom att bli målskytt i matchen. Ett mål som blev matchvinnande (3-2).

- MoDos målvakt, Olle Eriksson Ek, SHL-debuterade i kvällens match och stod för en fin insats.

Kommande matcher

Timrå: Oskarshamn borta, torsdagen den 28 september

MoDo: HV71 hemma, tisdagen den 26 september

Erik Landsjö
SHL:s huvudpartners