Örebro vände och vann

Publicerad: 2023-12-30
#MODOÖRE
MoDo bjöd hemmapubliken på en nyårskaramell när man gjorde två mål på 13 sekunder i mittakten, men bortalaget Örebro vände och vann med 3-2 efter straffar.

Period 1

-

Period 2

0-1 ÖRE 31:40 (EQ) 33 Christopher Mastomäki (1)
Assist: 86 Mathias Bromé (8)

1-1 MODO 33:08 (EQ) 5 August Berg (4)
Assist: 6 Daniel Brickley (8)

2-1 MODO 33:21 (EQ) 10 Sampo Ranta (8)

2-2 ÖRE 38:59 (EQ) 17 William Wikman (7)
Assist: 28 Linus Arnesson (3), 2 Rasmus Rissanen (9)

Period 3

-

Straffslag

2-3 Samuel Johannesson (4)

Den första perioden var jämn och försvarsinriktad, där lagen förtjänstfullt höll varandra på utsidan. Hemmalaget var snäppet vassare i offensiven, utan att skapa några stora chanser. Således var 0-0 ett logiskt resultat efter 20 minuter.

I den andra perioden blev det desto mer händelserikt, i alla fall mot slutet av perioden. På mindre än två minuter föll nämligen tre mål. Det började med att Christopher Mastomäki påpassligt tryckte in 0-1 på bortre stolpen, innan MoDo slog till med två mål på 13 sekunder. August Berg satte kvitteringen med ett högt avslut, innan Sampo Ranta både fixade och förvaltade ett straffslag. Målfyrverkeriet var inte över, utan bortalaget hittade en kvittering när William Wikman slog in en retur på bortre stolpen.

Den tredje perioden innehöll ett längre spelavbrott, men när matchen återupptogs igen skapades chanser, framförallt genom MoDo. Men ribbträff och missat två mot noll-läge innebar att den tredje perioden inte bjöd på några mål. Matchen gick till övertid och straffar, där Jhonas Enroth och Samuel Johannesson blev hjältar för Örebro.

2023-12-30
MoDo Hockey - Örebro Hockey

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– Jag tycker vi gör en ganska bra match. Vi håller en bra struktur och fick tillbaka anfallsspelet. Men det handlar om att göra mål och tyvärr var det lite grejer emellan, summerade MoDos tränare Mattias Karlin.

– Jätteskönt! Ingen jättebra match, men skönt att avsluta året med vinst. Jag har kört på ganska bra under skadan och trappat upp det, så det känns helt okej, sa Samuel Johannesson som nyligen gjort comeback efter en längre tids skada. 

I punktform

- MoDo har nu förlorat fyra av sina fem senaste matcher.

- Örebro har inte gjort mål i powerplay på fyra raka matcher. 

- Örebro slog MoDo för första gången den här säsongen.

- Efter 22 raka matcher utan mål har August Berg nu gjort mål i två matcher i följd.

- Christopher Mastomäki stod för säsongens första mål.

- Sampo Ranta har gjort fem mål på de sex senaste matcherna.

Kommande matcher

MoDo: Luleå borta, torsdagen den 4 januari

Örebro: HV71 hemma, torsdagen den 4 januari

Johan Hagesund
SHL:s huvudpartners