Beslut från Svenska Ishockeyförbundets Disciplinnämnd - Brendan Shinnimin

Publicerad: 2024-03-01
#DISCIPLINÄRENDE
Luleås spelare Brendan Shinnimin fälls för Diving/Embellishment i gårdagens match mellan Örebro och Luleå av svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller för disciplinärenden under säsongen.

När det återstår 9.13 av första perioden så sker det en diving-förstärkning av Luleåspelaren Nr 24 Brendan Shinnimin. Spelet är i Örebros försvarszon och Shinnimin åker in framför mål och blir upphakad av Örebrospelaren Nr 24 Hannes Björninen. Shinnimin väljer då att kasta sig framåt med kroppen och benen släpper isen.

Böter

5 000 kr.

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnds beslut

Genom uppgifterna i anmälan och filmsekvensen finner nämnden det utrett att Brendan Shinnimin förstärker situationen på det sätt som anges i anmälan, i syfte att få med sig en felaktig utvisning på motspelaren. Det Brendan Shinnimin anfört förändrar inte den bedömningen. Rörelsen är onaturlig. Han har därför gjort sig skyldig till Diving/Embellishment. Förseelsen är av sådan art att den bör leda till bestraffning i form av ett måttligt bötesstraff.

Hela beslutet

Läs mer

Så här hanteras disciplinärenden.

Så jobbar SHL:s situationsrum.

SHL
SHL:s huvudpartners