Linköping vann i mardrömsarenan

Publicerad: 2023-12-28
#ÖRELHC
När Linköping spelar i Örebro brukar det sluta med hemmaseger, men inte ikväll. Efter två mål från förstakedjan med poängkungen Ty Rattie i spetsen kunde Linköping hålla undan och vinna med 3-2.

Period 1

0-1 LHC 08:37 (EQ) 39 Ty Rattie (14)
Assist: 37 Jesper Pettersson (14), 21 Christoffer Ehn (9)

1-1 ÖRE 12:30 (EQ) 25 Philip Holm (3)
Assist: 37 Glenn Gustafsson (2), 73 Oliver Eklind (6)

Period 2

1-2 LHC 25:57 (EQ) 37 Jesper Pettersson (3)
Assist: 3 Linus Hultström (10), 61 Markus Ljungh (6)

Period 3

2-2 ÖRE 42:10 (EQ) 19 Axel Sundberg (2)
Assist: 8 Samuel Johannesson (9), 62 Robert Leino (12)

2-3 LHC 46:35 (EQ) 17 Sebastian Strandberg (9)
Assist: 18 Remi Elie (9), 39 Ty Rattie (17)

Första perioden bjöd på öppet och chansrikt spel, där Linköping var först ut att näta. Efter ett längre anfall hittade Jesper Pettersson bladet på Ty Rattie som i sin tur hittade krysset. Nästa mål i matchen tillföll Örebro, då Philip Holm sköt ett skott från blålinjen och Milton Oscarson skymde förtjänstfullt framför kassen.

I den andra perioden kom Örebro ut starkt, och förde spelet inledningsvis. Linköping vred om momentumet och efter ett långt byte i offensiv zon återtog man ledningen genom backen Jesper Pettersson som är i god poängform. Ett gyllene läge att utöka ledningen fick Linköpings Anthony Greco som var den som utsågs att ta det straffslag laget tilldömdes, men han lyckades inte överlista Jonas Arntzen i Örebros målbur.

Örebro inledde den tredje perioden i powerplay. Linköping klarade av det, men i svallvågorna efteråt kunde Axel Sundberg prickskjuta in 2-2 till hemmapublikens jubel. Det var dock den tillresta bortaklacken som skulle få jubla mest den här kvällen. En stor anledning till det var Linköpings förstakedja med Ty Rattie, Sebastian Strandberg och Remi Elie som låg bakom två av målen. Det matchvinnande 3-2-målet kom i en spelvändning där de spelade pucken som på ett snöre mellan varandra och Strandberg avslutade med ett högt skott vid bortre stolpen.

2023-12-28
Örebro Hockey - Linköping HC

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Vi åker dit på deras styrka, en spelvändning där vi går bort oss. De är väldigt giftiga offensivt. Vi behöver göra det tuffare för Högberg i kassan, han är väldigt duktig. Det är tight, konstaterade Örebros tränare Johan Hedberg till TV4 efter matchen.

– Första halvan är de bättre än oss, sen går det lite fram och tillbaka. Vi har gjort det bra hela säsongen och hittat sätt att vinna även om det inte stämmer över 60 minuter, ansåg Linköpings Sebastian Strandberg.

- Linköping har nu vunnit sex av sina sju senaste matcher.

- Man har också vunnit 12 av 12 matcher den här säsongen där man gått in i tredje perioden med ledning.

- Ty Rattie gjorde poäng för sjunde matchen i rad.

- Jesper Pettersson har gjort poäng i fyra raka matcher.