Sandin i exklusiv skara efter poängsuccén: "Trevligt sällskap"

Publicerad: 2024-03-23
Intervju
Linus Sandin gjorde två mål och två assist när Rögle vände 0-1 till 6-2 i den försa kvartsfinalen. Det gör Rögleforwarden till den blott femte spelaren i SHL-historien att göra fyra poäng i en slutspelsperiod – och den första någonsin att göra det i en mellanperiod. ”Kul att vara med i den klubben”, säger formstarke Linus Sandin.

Rögle tog en imponerande skalp när de besegrade seriesegraren Färjestad med 6-2 i den första kvartsfinalen. Nyckeln till segern var en urstark andraperiod där Ängelholmslaget gick från 0-1 till 5-1.

– Överlag gjorde vi en bra match över 60 minuter, men vi steppade upp lite i andra. Vi låg närmare dem och det gav resultat, säger Rögleforwarden Linus Sandin.

Just Sandin hade en nyckelroll i vändningen. För han hade assist på Dennis Everbergs två mål och gjorde sedan själv både 4-1 och 5-1.

– Jag hade bra känsla i första matchen. Jag kände mig pigg i kroppen. Vår kedja med ”Dempa” (Dennis Everberg) och Brady (Ferguson) tuggade på bra. Vi blir bra bättre och bättre för varje dag. Det känns väldigt bra, säger Sandin.

Fyra poäng på tolv minuter

Med sina fyra poäng inom loppet av drygt tolv minuter skrev han in sig i historieböckerna. Sandin är blott den femte spelaren i SM-slutspelets historia att göra fyra poäng eller fler i en period. De övriga som har gjort det är Rodrigo Abols (2022), Peter Forsberg (1993), Robin Kovacs (2022), samt Peter Andersson (1988).

– Jaha, se där! Det är trevlig sällskap att vara i. Det är fantastiska spelare, och kul att vara med i den klubben, säger Sandin.

Noterbart är att de fyra tidigare spelarna har gjort sina poäng i en tredjeperiod. Linus Sandin är den förste att göra det i en andraperiod, och han hade mycket väl kunnat göra hattrick. För efter ett fint Rögleanfall i inledning av den andra perioden var FBK-målvakten Carl Lindbom ur position, men då dök Joakim Nygård upp och stoppade Sandins avslut.

– Nygård gjorde det bra där, riktigt bra. Jag tror inte att det är inte så många forwards som har det i ryggmärgen att blocka så där. Den grämde jag mig lite över när det hände, men skönt att jag kunde revanschera mig, säger Sandin.

240321 Rögles Linus Sandin jublar efter sitt 1-4 mål under kvartsfinal ett i SHL mellan Färjestad och Rögle den 21 mars 2024 i Karlstad.
ishockey ice hockey shl svenska hockeyligan swedish hockey league kvartsfinal quarterfinal quarterfinals färjestad rögle bbauto jubel FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Linus Sandin jublar.

Snittar över en poäng per match under mars

Att det var Sandin som spelade en nyckelroll är inte särskilt överraskande sett till vad han har producerat i mars. På åtta matcher har han nu noterats för sju mål samt tre assist, och av dessa åtta matcher har Rögle vunnit sju.

– Först och främst får jag tacka Brady och ”Dempa”. Vi lägger ner ett hård jobb och sedan får mål och sådant komma därefter. Vi klickar bra i spelet. Sedan har jag jobbat lite extra målvaktsträning och pratat med både målvakterna och målvaktstränaren (Peter Hirsch). Jag har tagit lite input från dem.

Är det input överlag eller vad som gäller mot just den specifika motståndarmålvakten?
– Lite mer överlag, vad de flesta målvakter tycker är svårt. Det får jag tacka Hirsch och målvakterna för.

Är det något av tipsen du kan dela med dig av?
– Haha, det håller jag för mig själv, säger Sandin.