Wedin dubbel målskytt när Timrå höll undan och vann

Publicerad: 2024-02-24
#TIKVLH
Timrå tog sin femte raka hemmaseger när man slog Växjö med 2-1 under lördagen. Matchhjälte för hemmalaget blev Anton Wedin som med sina två mål såg till att de rödklädda kunde vända underläge till seger.

Period 1

06:49 0-1 (EQ) 28 Hugo Gustafsson (8)

Assist: 9 Victor Stjernborg (10), 27 Martin Lundberg (6)

16:26 1-1 (EQ) 57 Anton Wedin (9)

Assist: 51 Anton Lander (13), 29 Filip Hållander (13)

Period 2

02:39 2-1 (EQ) 57 Anton Wedin (10)

Assist: 29 Filip Hållander (14), 51 Anton Lander (14)

Period 3

-

Växjö tog tidigt kommandot borta mot Timrå och fick välförtjänt utdelning efter drygt sex minuters spel. Ett mycket vackert passningsspel föranledde Hugo Gustafssons mål. Perioden avbröts i förtid på grund av en händelse där Sebastian Hartmann träffats av en skridsko och behövt lämna isen. När spelet återupptogs kom Timrå ut med ny energi och fick fart på sitt anfallsspel. Anton Wedins kvitteringspuck tog matchen till ett likaläge efter en spelad period.

I andra perioden var det dags för Wedin igen. Ett skott som såg ut att vara en snedträff blev en fullträff när han avlossade bössan i powerplay. Den dåliga träffen ställade Adam Åhman och slank in bakom Växjömålvakten. Timrå hade därmed vänt på steken genom Wedins två mål.

Gästerna jagade en kvitteringspuck under den tredje perioden men lyckades inte skapa några riktigt skarpa chanser samtidigt som Tim Juels spel mellan stolparna satte stopp för de lägen som uppstod. Det blev inget utjämnande i målkolumnen för gästerna och Timrå stod till slut som segrare.

Highlights

2024-02-24
Timrå IK - Växjö Lakers

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

Sagt om matchen

– Skönt för egen del att få en revansch, det var väl över en månad sedan jag spelade sist. Det var skönt att vara tillbaka och första vinsten för mig under 2024, sa Timråmålvakten Tim Juel efter matchen.

– Jag tycker vi gör två av tre perioder bra men över 60 minuter tycker jag inte vi kan vara nöjda. Det är ett spel med små marginaler, sa Joel Persson om förlusten.

I punktform

- Timrå har vunnit fem raka matcher på hemmaplan. 

- Anton Wedin gjorde Timrås två mål.

- Filip Hållanders målsvit på sex raka matcher tog slut idag.

- Inför matchen hyllades Jonathan Dahlén för sitt målrekord i Timrå.

- Hugo Gustafsson gjorde Växjös enda mål.

- Tredje perioden blev en tillknäppt historia, skottstatistiken slutade 0-4.

Kommande matcher

Timrå: Örebro hemma, tisdagen den 27 februari

Växjö: MoDo borta, tisdagen den 27 februari

Axel Blomdahl
SHL:s huvudpartners