Efter ommöbleringen – Skellefteå bortabesegrade Rögle

Publicerad: 2024-01-27
#RBKSKE
Efter två raka förluster gjorde Skellefteå om i samtliga kedjor – och det gav effekt. Västerbottningarna vann mot Rögle med 4-1, efter mål av Dylan Sikura, Jonathan Pudas, Jonathan Johnson och Linus Lindström (i tom kasse).

Period 1

8:16 0-1 (EQ) SKE 29 Dylan Sikura (6)
Assist: 16 Linus Lindström (9), 58 Oskar Nilsson (9)

Period 2

13:09 0-2 (PP1) SKE 64 Jonathan Pudas (6)
Assist: 24 Oscar Lindberg (19)

Period 3

11:34 0-3 (EQ) 22 Jonathan Johnson (5)
Assist: 7 Frans Haara (1), 58 Oskar Nilsson (10)

14:44 1-3 (PP1) 20 Lian Bichsel (1)
Assist: 52 Felix Nilsson (2), 12 Brady Ferguson (8)

Rögle fick ett tidigt powerplay i matchen, men fick inte iväg något skott på mål under de två minuterna i spel fem mot fyra. Två minuter efter att Skellefteå blivit fulltaligt gjorde Dylan Sikura 1-0 till gästerna. Vilket blev periodens enda mål, i en period där skottstatistiken var 5-4 till Skellefteå. Vilket är ett bevis på att det inte kryllade av stekheta chanser. Men Rögle skapade rejält tryck framåt under de sista minuterna, men då stod Gustaf Lindvall och Skellefteå emot.

Rögle kom till några bra chanser i den andra perioden, men i stället för en kvittering kom 2-0 när Skellefteå spelare fem mot fyra. Jonathan Pudas träffade krysset med ett stenhårt slagskott. Det blev så när även 3-0 när Jonathan Johnson hade öppet mål, men Christoffer Rifalk slängde sig och räddade med plocken.

Skellefteå hade chansen att göra 3-0 i powerplay, men då steppade Rögle upp och skapade två bra lägen i spel fyra mot fem. Därefter åkte Elias Salomonsson på ett matchstraff, men Rögle drog på sig en utvisning och i spel fyra mot fyra gjorde Skellefteå 3-0. Med fem minuter kvar tände Lian Bichsel ett Röglehopp med en reducering i powerplay. Det hoppet släcktes när Linus Lindström gjorde 4-1 i tom kasse.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– Fruktansvärt dåligt. Vi får lägen i powerplay, men är inte nog heta nog och tar för många utvisningar. Jag är riktigt förbannad. Man får ta med sig den här frustrationen och får försöka få ut det i energi. Skellefteå är två nummer större än oss. Det känns som att de möter ett gäng juniorer just nu, sa Rögles Anton Bengtsson efter två perioder.

– Vi ligger på dem hela tiden och ger dem ingen luft. Vi har fått en bra effekt på det (att göra om i alla kedjorna) så här lång. Att göra om lite brukar ibland ge bra effekt, sa Skellefteås Jonathan Pudas efter den andra perioden.

I punktform

- Efter två förluster i följd fick Skellefteå fira en vinst igen.

- För Rögle var det femte raka förlusten.

- Dylan Sikura har nätat i två av de tre senaste matcherna.

- Oscar Lindberg (0+1) fortsätter att leverera. Han har gjort nio poäng på de fem senaste matcherna.

- Oskar Nilsson hade assist på både 1-0 och 3-0.

- Lian Bichsel gjorde säsongens första mål när han reducerade till 1-3.

Highlights

2024-01-27
Rögle BK - Skellefteå AIK

Kommande matcher

Rögle: Örebro borta, tisdagen den 30 januari

Skellefteå: Leksand borta, tisdagen den 30 januari

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners