HV71 bärgade femte raka segern på hemmais

Publicerad: 2024-01-25
#HV71RBK
HV71 tog under torsdagsaftonen emot ett skadeskjutet Rögle, som var på jakt efter ett trendbrott med tre raka förluster i bagaget. Då blev det en rafflande tillställning där 60 minuters speltid inte räckte till. I övertid klev Bobby Nardella fram och sköt hem bonuspoängen för sitt HV71, där slutresultatet 2-1, innebar HV71:s femte raka hemmaseger.

Period 1

0-1 (EQ) RBK 12:17 28 Anton Bengtsson (7)
Assist: 5 Ludvig Claesson (3), 10 Rodrigo Abols (9)

Period 2

1-1 (EQ) HV71 11:37 73 Nick Shore (8)
Assist: 17 Isac Brännström (8), 20 André Petersson (6)

Period 3

-

Period 4

2-1 (EQ) HV71 03:22 27 Bobby Nardella (4)

Highlights

2024-01-25
HV71 - Rögle BK

Matchen mellan HV71 och Rögle var bara 38 sekunder gammal när HV71:s Henrik Borgström visades ut 5 minuter + game. Konsekvensen av en huvudtackling på Simon Ryfors, som fick lämna isen blodig. HV71 såg däremot till att städa av de fem minutrarna i numerärt underläge, men ledningspucken från Rögle skulle så småningom komma. I spel fem mot fem. Kapten Anton Bengtsson vallade in pucken via en HV-skridsko och såg till att ängelholmarna gick till pausvila med en ledning i ryggen.

I mittenakten pendlade det numerära överlägen fram och tillbaka mellan de båda lagen och Anton Bengtsson var nära att sätta dit sin andra för kvällen, men en dansk vägg var ivägen. Frederik Dichow stod för en enastående sidledsförflyttning. Den räddningen kom att bli viktig, för minuter senare skickade Nick Shore in kvitteringen för HV71. Målet gav sedan ringar på vattnet för hemmalaget, som låg på otroligt hårt för en ledningspuck, men de fick nöja sig med en kasse i den andra perioden.

Tredje perioden inledde avvaktande där både HV71 och Rögle värnade starkt om sin defensiv, men det var smålänningarna som såg ut att gå för det och vilja ha tre poäng allra mest. När bara ett fåtal minuter återstod av ordinarie speltid fick Rögle chansen till spel i powerplay. En chans de inte kunde förvalta. Matchen gick till förlängning och där blev det Bobby Nardella som avgjorde när han pricksköt in avgörande 2-1 för sitt HV71. Segern innebar att HV71 nu vunnit fem raka på hemmais.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Det är starkt efter den starten vi får. Skönt att vi får med oss två poäng, men det borde varit tre. Jäkligt skönt, styrkan i gruppen är bra. En vinst är en vinst, men jag är otroligt frustrerad, kommenterar en irriterad Johan Lindbom efter slutsignal, som syftar på domarinsatsen.

– Vi tar det till förlängning, puckinnehav hela tiden för HV71 i den spelformen. Det hade kunnat bli ett friläge för oss där innan målet, men istället blir det som det blir. Vi får inte till det idag, summerar Roger Hansson om Rögles insats till TV4 Play.

- Rögle kantades av rejält tunga avbräck. Dennis Everberg, Adam Tambellini, Samuel Jonsson och Adam Engström saknades alla på grund av sjukdom.

- HV71 åkte på ett matchstraff efter blott 38 sekunder.

- HV71 har nu vunnit fem raka matcher på hemmaplan.