Fjärde raka hemmasegern för Frölunda - efter otrolig upphämtning

Publicerad: 2024-01-25
#FHCIKO
Oskarshamns Johannes Salmonsson noterades ikväll för den otroliga milstolpen 600 SHL-matcher under bältet. Jubilaren firade passande nog med att sätta säsongens första mål. Kvällen fick dock inte sluta i dur för Oskarshamn. Frölunda stod för en otrolig upphämtning, bestående av fyra raka mål i andra perioden och det kunde inte Oskarshamn hämta sig ifrån. Frölunda tog sin fjärde raka hemmaseger när slutsiffrorna skrevs 5-2.

Period 1

0-1 (EQ) IKO 15:41 55 David Quenneville (5)
Assist: 27 Austin Wagner (5), 32 Oscar Engsund (7)

0-2 (EQ) IKO 19:41 25 Johannes Salmonsson (1)
Assist: 13 Rasmus Bengtsson (9), 17 Jonas Engström (2)

Period 2

1-2 (EQ) FHC 01:18 22 Linus Nässén (3)
Assist: 31 Nicklas Lasu (7), 48 Carl Klingberg (7)

2-2 (SH1) FHC 02:55 12 Max Friberg (10)
Assist: 32 Noah Hasa (4)

3-2 (EQ) FRÖ 18:43 75 David Edstrom (6)

4-2 (PP1) FRÖ 19:42 21 Jere Innala (10)
Assist: 88 Malte Strömwall (16), 33 Linus Högberg (17)

Period 3

5-2 (EQ) FHC 06:25 48 Carl Klingberg (6)
Assist: 31 Nicklas Lasu (8)

Highlights

2024-01-25
Frölunda HC - IK Oskarshamn

Matchinledningen mellan Frölunda och Oskarshamn präglades av en otrolig intensitet med en hel drös av målchanser. Den fartfyllda förstaperioden såg länge ut att gå mållös, men då klev David Quenneville fram med en riktig delikatess och prickade in ledningen för sitt Oskarshamn. Frölunda fick sedan en otrolig kalldusch när Johannes Salmonsson styrde in 2-0 pucken för Oskarshamn med 19 sekunder kvar av första perioden. Hyfsad start på kvällen för Oskarshamnsspelaren som ikväll noterades för sin 600:e SHL-match.

Scandinavium behövde inte vänta länge på en reducering i den andra perioden. Dryga minuten in tryckte Frölundas Linus Nässén in 2-1 efter fint förarbete av Nicklas Lasu. Samma Lasu visades sedan ut, men Frölunda förvandlade den nackdelen till en fördel istället. Max Friberg kvitterade nämligen i boxplay, efter en otroligt kylig passning av Noah Hasa. I slutskedet av mittenakten var vändningen fullbordad. David Edstrom prickade en motståndarskridsko, vilket innebar 3-2. Frölunda lekte hockey och innan periodslut hann de även sätta 4-2 pucken.

I den tredje perioden var Frölunda trygga i att spela på ledning och förbättrade även målskörden. De kunde relativt bekvämt ro segern i hamn där slutresultatet skrevs 5-2. Segern innebar fjärde raka hemmasegern för göteborgarna, som tuffar på i Scandinavium.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Otroligt glad över att Calle får näta idag. Vi vill göra varandra bättre. Det är kul att vi kan vara med och bidra idag när vi behövde det. Det händer inte alltid. Jag tycker jag gjorde en bra match ändå, kommenterar en lättsam Nicklas Lasu efter matchen.

– Man är tacksam över att man fått hålla på med det här så länge. Det trodde jag inte själv med tanke på alla skador, så det är jag verkligen tacksam för. Det här är det roligaste som finns och det har varit lika roligt sedan dag ett, sa Oskarshamns Johannes Salmonsson inför matchen när han ikväll nådde den fina milstolpen 600 spelade SHL-matcher.

- Johannes Salmonsson klev ikväll in i ett riktigt finrum. Oskarshamnsspelaren gjorde sin 600:e match i SHL och lyckades därmed med en bedrift som långt ifrån alla lyckas med. På dessa 600 matcher är han dessutom den spelaren som innehar rekordet för spel i flest olika klubbar i den svenska högstaligan.

- Jubilaren, Johannes Salmonsson, firade milstolpen med att göra säsongens första mål.

- Frölunda hämtade upp ett tvåmålsunderläge till en tvåmålsledning i den andra perioden.

- David Edstrom gjorde mål för andra matchen i rad.

- Frölunda har nu tagit fyra raka segrar i Scandinavium.