Fenomenal Johansson bakom Timrå femte raka seger

Publicerad: 2024-01-27
#ÖRETIK
Timrå har utökat segersviten till fem matcher – mycket tack vare Jacob Johansson. Timråmålvakten räddade samtliga 19 och höll säsongens tredje nolla när Örebro besegrades med 2-0.

Period 2

12:09 0-1 (EQ) TIK 61 Axel Rindell (8)
Assist: Jonathan Dahlén, Simon Forsmark

Period 3

19:49 0-2 (EQ) 91 Magnus Pääjärvi (9)

Timråmålvakten Jacob Johansson var den första periodens stora förgrundsfigur. För Örebro kom till två, tre högklassiga lägen under den första perioden, men Timråmålvakten stoppade samtliga skott han fick mot sig. Även Timrå hade några bra målmöjligheter, bland annat via Emil Pettersson och Sebastian Hartmann, men då stod Jhonas Enroth i vägen. Skotten i den första perioden: 9-5.

Det första målet kom drygt halvvägs in i period två, och de var gästerna som gjorde det. Detta efter att Timrå haft en bra inledning på mellanperioden. Efter Axel Rindells fullträff tog Örebro över mer och mer, men de fick inte hål på Jacob Johansson innan den andra periodpausen.

Örebro försökte och försökte, men de lyckades inte få hål på Jacob Johansson. Närkingarna sköt sammanlagt 19 skott på mål, men Timråmålvakten räddade samtliga. Slutsiffrorna blev 2-0 till Timrå efter att Magnus Pääjärvi nätat när Örebro tagit ut målvakten i jakten på en kvittering.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– En jämn hockeymatch. Det som avgör är kanske vårt spel i powerplay. Vi hade behövt ett mål där. Den rätta skärpan fanns inte där och bra insats av deras målvakt också, sa Örebros tränare Niklas Eriksson.

– En hård kamp. Vi måste vara starka i egen zon. Båda lagen är bra i offensiv zon. Därför är spelet i defensiv zon nyckeln, sa Timrås Axel Rindell efter andra perioden.

– Jag får otroligt bra hjälp av utespelarna, så jag får tacka dem otroligt mycket, sa Timrås målvakt Jacob Johansson efter ännu en nolla.

I punktform

- Timrås femte raka seger.

- Jacob Johansson har stått samtliga fem segermatcher och det här var hans tredje nolla under den här segersviten.

- Axel Rindell gjorde säsongens åttonde mål. Med det är han delad två i backarnas målliga.

- Jonathan Dahlén (0+1) gjorde poäng för femte matchen i rad.

- Timrås första seger mot Örebro den här säsongen.

- Timråbacken Per Svensson hade mest istid i matchen – 23:40.

Highlights

2024-01-27
Örebro Hockey - Timrå IK

Kommande matcher

Örebro: Rögle hemma, tisdagen den 30 januari

Timrå: HV71 hemma, torsdagen den 1 februari

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners