ANTON LINDHOLM: "HADE INTE VALT MIG SJÄLV"

Publicerad: 2023-09-08
Intervju
Både Almen Bibic och Per Svartvadet har i intervjuer med SHL.se hyllat Anton Lindholm. Svartvadet sa att om han fick värva en spelare från ligan till sitt lag skulle han välja Lindholm, men det skulle Leksandsbacken inte göra.”Hedersamt, men jag hade valt någon annan”, säger Lindholm, som här berättar vem han hade valt i stället samt vad i sitt spel han ska försöka förbättra den här säsongen.

SHL.se har vi den senaste tiden publicerat två expertintervjuer, med TV4:s Almen Bibic samt Radiosportens Per Svartvadet. Gemensamt för båda är att de har hyllat Anton Lindholm. Bibic lyfte fram den 28-årige landslagsbacken som den spelare som betyder mest för sitt lag i ligan medan Per Svartvadet sa följande: ”Skulle jag värva en spelare till ett lag skulle jag värva Lindholm. Oöm, gillar att spela tufft, ärligt, loggar mycket minuter och kan spela i alla spelformer. En riktigt lagspelare. Den typen av backar växer inte på träd.”

Huvudpersonen håller dock inte riktigt med.

– Hedersamt, men jag hade inte valt mig själv. Jag hade valt någon annan spelare, säger Anton Lindholm.

Vem hade du valt om du fick plocka en spelare från ligan att bygga ett lag kring?
– Jag hade nog tagit Oscar Lindberg (Skellefteå). En av Europas bästa tvåvägscentrar.

Du håller honom så högt?
– Ja, det gör jag. Han är riktigt bra.

Hur ska det bli att möta honom?
– Roligt. Det är en utmaning att försöka ta sig upp till samma nivå som honom.

Joel Marklund

Anton Lindholm spelade VM med Tre Kronor i våras.

”Inte klar på något sätt”

Även om Anton Lindholm inte skulle ha valt sig själv som den förste spelaren i ett lagbygge är det är inget snack om att Anton Lindholm kommer från en väldigt stark säsong. 28-åringen, som i fjol var tillbaka i SHL efter fem säsonger i Nordamerika samt en i KHL, gjorde 21 poäng på 50 SHL-matcher, var en av fem kandidater till "Årets back" och han belönades därefter med en plats i det svenska VM-laget. 

– Jag tycker att min förra säsong var bra. Jag tycker ändå att jag höll en jämn och hög nivå sett över alla matcher. Samtidigt känner jag att jag inte är klar på något sätt eller har peakat. Det finns fortfarande saker att bli bättre på och det tänker jag bli den här säsongen, säger Anton Lindholm.

Vad tänker du framförallt på då?
– Egentligen samma sak som jag var inne på i fjol. Att ha mindsetet att bli mer delaktig i den offensiva delen av banan. Där tycker jag fortfarande att det finns utvecklingspotential.

För Anton Lindholm och hans Leksand inleds SHL-säsongen med en hemmamatch mot Örebro på torsdag.

I intervjuserien 20 frågor har vi pratat med både Anton Lindholm samt Oscar Lindberg.

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners