Stekhete Aagaard tvåmålsskytt när MoDo förlängde segersviten

Publicerad: 2023-11-23
#ÖREMODO
Mikkel Aagaard fortsätter att ösa in mål. MoDos stekhete dansk gjorde två mål, däribland det matchavögrande straffmålet, mot Örebro. Ö-vikslagets 4-3-seger innebär att de har fyra raka vinster.

Period 1

19: 40 0-1 (EQ) MODO 10 Sampo Ranta (3)

Period 2

13:26 0-2 (PP1) MODO 29 Mikkel Aagaard (12)
Assist: 40 David Bernhardt (6), 17 Riley Woods (11)

14:35 1-2 (PP1) ÖRE 62 Robert Leino (6)
Assist: 24 Hannes Björninen (12), 88 Jonathan Lekkerimäki (4)

14:58 1-3 (EQ) MODO 23 Josh Dickinson (4)
Assist: 7 Pontus Näsén (10)

20:00 2-3 (EQ) ÖRE 24 Hannes Björninen (2)
Assist: 62 Robert Leino (7), 25 Philip Holm (6)

Period 3

9:02 3-3 (EQ) ÖRE 36 Emil Larsson (7)
Assist: 61 Ludvig Larsson (3), 17 William Wikman (5)

Straffläggning

3-4 MODO Mikkel Aagaard

Det svängde fram och tillbaka mellan Örebro och MoDo i den första perioden. Båda lagen skapade en del chanser, men målvakterna Jhonas Enroth (Örebro) och Olle Eriksson Ek (MoDo) räddade allt – fram till att 20 sekunder återstod den första perioden. Då vände MoDo spelet och Sampo Ranta utnyttjade ett friläge på bästa sätt.

Örebro fick en chans att kvittera i powerplay i inledning av den andra perioden, men närkingarna skapade inte mer än två skott på mål. När sedan MoDo fick chansen i powerplay gick det bättre. Ö-vikslaget utökade till 2-0, och det var stekhete Mikkel Aagaard som gjorde målet. Örebro svarade med en reducering kort därefter, men MoDos replik skulle komma ännu snabbare. 22 sekunder efter Örebros mål utökade gästerna till 3-1. Ett resultat som såg ut att stå sig perioden ut, men i den absoluta slutsekunden fick Hannes Björninen in en viktig reducering. 

Örebro fick också in en kvittering när Emil Larsson satte 3-3 knappt halvvägs in i period tre. Efter det var det rätt få heta målchanser, men det var det inte i övertiden. Under den första minuten var det tre jättelägen, men matchen gick till straffar. Där gjorde både Aagaard och Ranta mål, medan Olle Eriksson Ek inte släppte någon puck förbi sig.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

Sagt om matchen

– Vi har haft svårt att göra mål och vi har haft svårt att göra mål i powerplay, men nu gör vi tre mål, varav ett i powerplay. Vi kommer ikapp från 1-3 till 3-2, så ett steg i rätt riktning för oss, sa Örebros huvudtränare Johan Hedberg till TV4 Play.

– Vi har pratat om att inte göra det för avancerat i powerplay och lägga puckarna på mål. Det är skönt att se pucken gå in. Det är fantastiskt roligt att puckarna studsar med mig just nu. Det är bara att fortsätta skjuta så kommer målen att komma, sa MoDos Mikkel Aagaard.

I punktform

- Efter att ha gått mållös från nio matcher i rad har Sampo Ranta nätat i två raka matcher.

- En som är ännu hetare är Mikkel Aagaard. Han nätade för fjärde matchen i rad. På de sju senaste matcherna har dansken tio fullträffar.

- Aagaard är nu etta i skytteligan med 13 fullträffar.

- Efter sju raka matcher utan mål i powerplay nätade Örebro i den spelformen

- Det gör samtidigt att MoDo har släppt in sex mål i boxplay på de sex senaste matcherna.

- MoDos segersvit är uppe i fyra matcher. För Örebro innebar poängen att de bröt en tre matcher lång svit med nollpoängare.

2023-11-23
Örebro Hockey-MoDo Hockey

Kommande matcher

Örebro: Linköping borta, lördagen den 25 november

MoDo: Skellefteå hemma, lördagen den 25 november

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners