MODO ÖVERTIDSVANN STRECKMÖTET MED HV71

Publicerad: 2023-11-04
#HV71MODO
I det viktiga mötet kring kvalstrecket inledde HV71 vassast och gjorde också 1-0 i powerplay genom Isak Brännström. MoDo åt sig in i matchen och alldeles i slutskedet av första perioden satte Mikkel Aagard 1-1. I andra och tredje saknades definitivt inte chanser, men målvakterna höll siffrorna nere och Danny O´Regan kunde till slut avgöra under övertiden, 1-2 till slut.

Målen

Period 1
1-0 HV71 8:22 (PP1) 17 Isac Brännström (2)
Assist: 67 Oliwer Kaski (1), 73 Nick Shore (2)

1-1 MoDo 19:36 (EQ) 29 Mikkel Aagaard (7)
Assist: 6 Daniel Brickley (5), 17 Riley Woods (8)

Övertid
1-2 MoDo 04:40 (PP1) 11 Danny O'Regan (3)
Assist: 13 Mikael Ruohomaa, 2 David Rundblad

Matchen

HV71, med två raka segrar med sig till matchen, inledde starkt hemma mot MoDo. Isak Brännström styrde in 1-0 i numerärt överläge efter drygt åtta minuters spel.

Det blev alltmer MoDo i slutet av perioden. Riley Woods hade bland annat ett kanonläge i slutskedet, men Joni Ortio reflexräddade. Men strax därefter, med bara 24 sekunder kvar höll sig Mikkel Aagard framme och lyfte in kvitteringen till 1-1.

I andra var det återigen HV71 som inledde starkast och vaskade fram ett par fina lägen, bland annat en straff, men Lassi Lehtinen svarade för fina parader i gästernas kasse och hade även hjälp av stolpen på Joonas Nättinens friläge. Även MoDo hade en straff, men utan att få utdelning.

I tredje perioden jobbade båda lagen stenhårt för att ta hem segern till sig. Det var nära flera gånger men Joni Ortio och Lassi Lehtinen spelade otroligt bra i respektive mål och tog matchen vidare till förlängning. Där fick MoDo spela i numerärt överläge och Danny O´Regan höll sig framme och tryckte in segerpucken för gästerna.

– Vi ger oss aldrig, kämpar hela vägen ut. En jämn match och båda lagen har perioder i matchen. En krigarseger. För vår del var det extremt viktigt att få lite glädje av en seger, sa Mattias Karlin, tränare i MoDo, till TV4 Play efter matchen.

- HV71:s Isac Brännström har haft svårt att få målskyttet att lossna sedan återkomsten till Jönköping, men idag kom andra målet för säsongen i alla fall.

- Mikkel Aagard är MoDo:s specielle målskytt, han satte sitt sjunde för säsongen.

- Joni Ortio och Lassi Lehtinen räddade 33 resp 27 skott.

- Oliwer Kaski skit åtta skott på mål för HV71 och spelade mest i laget.

- Med de två poängen har MoDo nu tagit fem poäng på sina åtta bortamatcher hittills.