2 mål på 4 skott bakom HV71:s trendbrott mot Luleå

Publicerad: 2024-02-15
#HV71LHF
HV71 hade fyra skott på mål i den tredje – och två gick i mål. Vilket gav Jönköpingslaget en 3-2-seger mot Luleå, och därmed bröt HV71 en nio matcher lång förlustsvit mot Luleå.

Period 2

11:27 0-1 (PP1) LHF 21 Juhani Tyrväinen (6)
Assist: 24 Brendan Shinnimin (10), 27 Oskari Laaksonen (23)

13:45 1-1 (PP1) HV71 19 Henrik Borgström (14)
Assist: 75 Radan Lenc (11), 67 Oliwer Kaski (10)

Period 3

10:13 2-1 (EQ) LHF 17 Isac Brännström (8)
Assist: 24 Oscar Fisker Molgaard (11)

12:26 2-2 (EQ) LHF 21 Juhani Tyrväinen (7)
Assist: 10 Einar Emanuelsson (5), 67 Linus Omark (19)

12:42 3-2 (EQ) HV71 40 Oskar Stål-Lyrenäs (11)
Assist: 67 Oliwer Kaski (11)

HV71 har varit bra på hemmaplan den här säsongen, men det var Luleå som inledde klart bäst. HV71 hade svårt att få till något tryck framåt samtidigt som norrbottningarna kom till ett par bra lägen inledningsvis. Den första periodens bästa chans hade ändå HV71, men Matteus Ward räddade när André Petersson hade ett friläge. Men sett över de 20 första minuterna var det ett spelmässigt övertag för Luleå.

HV71 hade betydligt mycket mer puck i mellanperioden, men även om en stor del av tiden spenderades i Luleås zon kom hemmalaget inte till så många chanser. I alla fall inte fram till att Radan Lenc fick ett öppet läge efter tio minuter, men Ward var bra med. Därefter fick Luleåmålvakten göra ytterligare några parader innan gästerna fick chansen att flytta fram spelet i spel fem mot fyra. Då kom också 1-0 genom Juhani Tyrväinen. Kort senare fick HV71 spela powerplay och då kvitterade Henrik Borgström.

Luleå kopplade ett rejält spelmässigt grepp i den tredje perioden. Halvvägs in i perioden hade norrbottningarna hela 11-0 i skott på mål, men Frederik Dichow i HV-målet stod för några högklassiga räddning. Sedan sköt HV71 till slut ett skott på mål – och det gick i mål. Målskytt: Den förre Luleåspelaren Isac Brännström. Det startade en målkavalkad. Juhani Tyrväinen gjorde 2-2 – och endast 16 sekunder kom 3-2 till HV71 efter en individuell prestation av Oskar Stål Lyrenäs.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Otroligt skönt. Det är trepoängare vi behöver för att klättra i tabellen. Vi alla vet var vi ligger i tabellen, sa HV71:s matchvinnare Oskar Stål Lyrenäs.

– Vi slarvar i den andra perioden. Vi gjorde en bra förstaperiod, men i andra slarvar vi med pucken. Vi får inte pucken till deras zon. Dåliga beslut, sa Luleås Juhani Tyrväinen efter den andra perioden.

- HV71 hade nio raka förluster mot Luleå, men lyckades alltså bryta den trenden.

- Henrik Borgström har nätat tre matcher i rad.

- På de tre senaste matcherna har ovan nämnde Borgström gjort sex poäng.

- Även Luleå har en het spelare i Juhani Tyrväinen. Han blev tvåmålsskytt i kväll och har nu fyra poäng på de två senaste matcherna.