Bonuspoäng till MoDo efter förlängningsseger mot Linköping

Publicerad: 2024-02-24
#LHCMODO
Matchen mellan Linköping och MoDo blev en jämn historia. Matchens första mål kom i andra perioden när MoDos Theo Jacobsson noterades för sin första fullträff i SHL, men kort därefter kvitterade Linköping. I den avslutande tredjeperioden skickade Remi Elie iväg en ordentlig projektil, vilket gjorde att Linköping seglade upp i en 2-1 ledning. Målet såg länge ut att stå sig som matchvinnande, men med drygt tre minuter kvar av matchen kvitterade MoDo. Ordinarie speltid räckte inte till och i förlängningen var släkten värst när förre Linköpingsspelaren, Johan Södergran, klev fram och avgjorde med 2-3 målet för sitt MoDo.

Period 1

-

Period 2

0-1 (EQ) MODO 15:13 28 Theo Jacobsson (1)
Assist: 7 Pontus Näsén (21), 36 Sebastian Ohlsson (3)

1-1 (PP1) LHC 18:01 39 Ty Rattie (20)
Assist: 3 Linus Hultström (14), 41 Broc Little (20)

Period 3

2-1 (EQ) LHC 10:44 18 Remi Elie (8)
Assist: 8 Jonathan Myrenberg (8)

2-2 (EQ) MODO 16:48 17 Riley Woods (13)
Assist: 28 Theo Jacobsson (1), 2 David Rundblad (9)

Period 4

2-3 (EQ) MODO 01:03 38 Johan Södergran (6)
Assist: 25 Sam Vigneault (16), 6 Daniel Brickley (10)

Highlights

2024-02-24
Linköping HC - MoDo Hockey

Det blev en fartfylld inledning när pucken släpptes i Saab Arena, för kvällens drabbning mellan Linköping och MoDo. Hemmalaget Linköping var nära en tidig ledning, men pucken smet förbi stolpen precis. De fortsatte trycka på, men MoDos Lassi Lehtinen klev upp stort flera gånger mellan stolparna. I periodens slutskede fick MoDo chansen till spel i numerärt överläge, men Linköping lyckades städa av den utvisningen tämligen enkelt när den första perioden förblev utan mål.

Linköping var återigen nära en ledningspuck i upptakten av andra perioden, men nära skjuter ingen hare, som den gamla klyschan säger. MoDo fick chansen på nytt i powerplay och såg ut att ta ledningen, men Marcus Högberg tog på sig rånarluvan och stod för en enastående sidledsförflyttning, för att förhindra ett baklängesmål för östgötarna. Det krävdes en "flipperspels-studs" för att matchen skulle få skåda sitt första mål och det var inte vilken målskytt som helst. MoDos Theo Jacobsson noterades för sitt första SHL-mål när han satte gästerna i förarsätet. Strax därefter klev dock poängkungen Ty Rattie fram när han kvitterade till 1-1 för sitt Linköping och bröt därmed en fyra matcher lång poängtorka.

Tredje perioden höll sig länge precis lika jämn som de inledande två perioderna. Båda lagen värnade om de otroligt viktiga poängen, men då klev Remi Elie fram och avlossade en rejäl bössa, vilket förde Linköping upp i en 2-1 ledning med drygt nio minuter kvar av ordinarie speltid. Elies mål såg länge ut att bli matchvinnande, men med drygt tre minuter kvar kvitterade MoDos Riley Woods till 2-2 och Saab Arena tystnade helt. 60 minuters ishockey var otillräckligt och matchen gick till övertid. Där klev förre Linköpingsspelaren, Johan Södergran, fram och såg till att MoDo vann med slutresultatet 2-3.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– En riktigt bra förstaperiod där vi hade velat ha en stor ledning sett till det vi skapar offensivt. I andra spelar vi för mycket på chans och tredje är jämn. Men jag är besviken, jag hade velat ha mer idag, summerade Klas Östman efter matchen.

– Tack så mycket, det var skönt att se den gå in även fast det var lite turligt kan jag väl erkänna, men alla mål räknas. Så är det, så det är skönt. Jag tror Sebbe var och hämtade pucken så den får man spara, sa Theo Jacobsson till TV4 Play efter den andra perioden där han gjorde sitt första SHL-mål.

- Theo Jacobsson gjorde sitt första SHL-mål när han gav MoDo ledningen i matchen.

- Ty Rattie bröt en fyra matcher lång poängtorka när han kvitterade i andra periodens slutskede.

- Släkten är värst visade den före detta Linköpingsspelaren, Johan Södergran, prov på när han sköt hem segern till MoDo i förlängningen.

- MoDo tog tredje raka bortasegern.

- Linköpingskaptenen Oscar Fantenberg tvingades kliva av efter första perioden och spelade inte mer.

- Trots förlust har Linköping nu tagit poäng i fem raka matcher.

Linköping: Färjestad hemma, tisdagen den 27 februari

MoDo: Växjö hemma, tisdagen den 27 februari