TOMASEK FÄRJESTADS HJÄLTE I TÄT MATCH

Publicerad: 2023-09-28
#FBKLHC
Det var en tät och jämn historia i Löfbergs Arena på torsdagen då Färjestad tog emot Linköping. Hemmalaget tog ledningen i första perioden, en ledning som stod sig till tredje då Linköping kvitterade. Då fick hemmalaget powerplay och David Tomasek tryckte in segermålet. Matchen slutade 3-1.

Period 1

1-0 FBK 16:49 (EQ) 41 Henrik Björklund (1)
Assist: 20 Marcus Westfält (3), 52 August Tornberg (2)

Period 2

-

Period 3

1-1 LHC 42:47 (PP1) 25 Filip Bystedt (1)
Assist: 8 Jonathan Myrenberg (2), 39 Ty Rattie (1)

2-1 FBK 47:23 (PP1) 96 David Tomasek (3)
Assist: 32 Magnus Nygren (1), 10 Marcus Nilsson (4)

3-1 FBK 58:18 (EQ) 34 Michael Lindqvist (2)
Assist: 11 Joakim Nygård (3)

Färjestad kom ut bra hemma i Löfbergs Arena, men efter en intensiv inledning jämnade gästerna Linköping ut spelet. Färjestad skulle dock lyckas få in en puck, när man vände spelet snabbt och Henrik Björklund missade avslutet - något som ställde Jesper Myrenberg i Linköpingskassen.

I den andra perioden var spelet fortsatt jämnt, även om hemmalaget hade längre stunder i offensiv zon. Det skapades chanser i båda ändar av isen, men målen lyste med sin frånvaro, varför Färjestad är i ledning inför tredje perioden.

I den tredje perioden fick Linköping till slut utdelning när talangen Filip Bystedt spräckte säsongens målnolla och kvitterade till 1-1. Kort senare fick Färjestad ett powerplay och då var hemmalaget hypereffektiva och satte 2-1, en ledning man lyckades hålla matchen ut. Matchen slutade 3-1 efter ett sista mål i tom kasse.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Vi gör en hyfsad match. Matchbilden är till vår fördel, men de håller oss på utsidan. Vi saknar det sista lilla, men starkt att vinna, sa Färjestad Michael Lindqvist efter matchen.

– Surt så klart, vi hade velat komma härifrån med tre poäng. Vi krigar på hela vägen in och har chanser att kvittera och ta det till övertid. Vi skapar en hel del, så det är bara att sätta dit puckarna, tyckte Linköpings Filip Bystedt.