Malmö tog viktig bortatrea

Publicerad: 2023-12-26
#LHFMIF
Trots stort manfall på backsidan lyckads Malmö knipa alla tre poäng borta mot Luleå. Bortalaget vände underläge till seger med 3-2 efter att Kim Rosdahl brutit lång måltorka.

Period 1

1-0 LHF 14:57 (EQ) 67 Linus Omark (8)
Assist: 43 Oscar Eklind (4), 96 Pontus Andreasson (7)

Period 2

1-1 MIF 35:41 (EQ) 20 Thomas Berg-Paulsen (6)
Assist: 33 Simon Åkerström (1)

Period 3

1-2 MIF 43:52 (EQ) 95 Carl Persson (7)
Assist: 22 Janne Kuokkanen (16)

1-3 MIF 51:34 (EQ) 29 Kim Rosdahl (6)
Assist: 11 Markus Lauridsen (4), 16 Matias Lassen (6)

2-3 LHF 56:09 (EQ) 14 Jonas Berglund (8)
Assist: 38 Olli Nikupeteri (4)

2023-12-26
Luleå Hockey - Malmö Redhawks

Några minuter in på den första perioden avbröts matchen tillfälligt på grund av sjukdomsfall på läktaren. När den återupptogs saknads en aning intensitet - fram tills Linus Omark, för kvällen center, klev fram och bjöd på julgodis. Han fick pucken bakom sig på offensiv blå och drog fram den via klacken på skridskon innan han lyfte upp 1-0 i nättaket.

Malmö gav sig inte, och började tugga igång ordentligen i den andra perioden. Man hade skott i stolpen och i farliga lägen innan Thomas Berg-Paulsen välförtjänt lyckades sätta 1-1. Passningen stod Simon Åkerström, inlånad från Tingsryd för. Men det som står ut är att hans pappas - Roger Åkerström - tröja hänger i taket på Coop Norrbotten Arena.

Några minuter in på tredje perioden fick Malmö mer anledning att jubla, då Carl Persson tryckte sig in på kassen och satte 1-2. I mitten av perioden hade nog de flesta redan räknat in 1-3, men då stod Matteus Ward för en enorm plockhandsräddning och rånade Johan Olofsson på ett givet mål. Men när Kim Rosdahl kom fri kort senare hade inte ens Ward något motmedel utan 1-3 var då ett faktum. Malmö gick mot en säker seger, men då klev Jonas Berglund in i handlingen och satte 2-3 bakom en skymd Adam Werner. Närmare än så kom aldrig Luleå, trots en tung slutforcering.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Vi gör en bra första, dålig andra och jag tycker inte vi är bra i tredje heller. Vi släpper två enkla och då är det svårt att ta ikapp. Det är för svagt, ansåg Luleås sista målskytt Jonas Berglund.

– Vi är inte tillräckligt bra i första perioden. Vi korrigerar lite inför andra och det gynnade oss idag. Jag gillar att göra mål, kul att få näta igen, sa Malmös matchvinnare Kim Rosdahl.