VÄXJÖ SLUTSPELSKLART - OCH NY SEGER FÖR FÄRJESTAD

Publicerad: 2023-09-11
CHL
Växjös segertåg i CHL rullar vidare. Mot Biel-Bienne kom fjärde raka segern och Lakers är nu klart för slutspel. Även Färjestad vann sin CHL-match i går, med 8-0 mot Aalborg.

Växjö Lakers-EHC Biel-Bienne 4-0

Biel-Bienne vann skottstatistiken med 28-24, men Växjö vann matchen med 4-0, efter att ha gått upp till en 2-0-ledning i den första perioden. En som verkligen klev fram i den här matchen var Kalle Kossila. Finländaren noterades för ett mål samt två assist. En annan som måste lyftas fram är målvakten Emil Larmi, som höll nollan och stoppade samtliga 28 skott från gästerna.

Växjö toppar tabellen med sina elva poäng på fyra matcher. Det betyder också att smålänningarna redan nu är klara för CHL-slutspel.

Färjestad BK-Aalborg Pirates 8-0

Även Färjestad tog veckans andra raka seger – och värmlänningarna gjorde det på ett imponerande sätt. Henrik Björklund satte 1-0 efter drygt fyra minuter spelade. Inte ens en halv minut senare hade David Tomasek gjort 2-0 och när första 20 minuterna var färdigspelare hade Färjestad 4-0. Matchen var förstås avgjord där och till slut vann FBK med 8-0. Både Oscar Lawner och David Tomssek blev tvåmålsskyttar för Färjestad.

Färjestad har vunnit tre av fyra matcher i CHL.