Elvenes briljant i Leksands seger

Publicerad: 2023-12-26
#LIFMODO
Lucas Elvenes otroliga form håller i sig. Mot MoDo stod forwarden för tre poäng (1+2) och var stor segerorganisatör när Leksand tog tredje raka.

Period 1

-

Period 2

1-0 LIF 21:06 (EQ) 34 Peter Cehlarik (10)
Assist: 25 Lucas Elvenes (17), 8 Matt Caito (7)

2-0 LIF 28:54 (EQ) 25 Lucas Elvenes (9)
Assist: 8 Matt Caito (8), 34 Peter Cehlarik (14)

Period 3

3-0 LIF 48:26 (EQ) 13 Jon Knuts (1)
Assist: 25 Lucas Elvenes (18), 34 Peter Cehlarik (15)

4-0 LIF 49:54 (EQ) 7 Marcus Karlberg (2)
Assist: 33 Eddie Larsson (5), 38 Olle Alsing (9)

5-0 LIF 53:30 (EQ) 15 Max Veronneau (7)
Assist: 12 Kalle Östman (8), 9 Patrik Zackrisson (5)

Den första perioden gick på poäng till Leksand, men några mål blev det inte. En stor anledning till det var Lassi Lehtinen, som storspelade i MoDos mål. Inte minst var räddningen på Patrik Zackrissons skott från nära håll av en högre skolan.

Den andra perioden var inte gammal när Leksand bröt dödläget, detta efter ett snabbt anfall där formstarka Lucas Elvenes spelade i sidled till Peter Cehlarik som sköt direkt förbi Lehtinen. Lite senare klev kedjan, som stod för samtliga Leksands fem mål senast, fram igen. Den gången serverade Matt Caito Lucas Elvenes som kunde trycka in sin egen retur.

Att Lucas Elvenes är i bra form är närmast ett understatement. I den tredje perioden stod han för en ny matchavgörande prestation när han serverade Jon Knuts öppet mål till hans första för säsongen. Kort senare drog Leksand ner MoDos rullgardin helt när Marcus Karlberg satte 4-0 fri med Lehtinen. Även Max Veronneau blev, något turligt, målskytt till 5-0.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Skönt med tre poäng! Det mesta funkar just nu, mina finter och dragningar. Sen gör mina lagkamrater det enkelt för mig också. Man har en skön känsla nu, konstaterade Lucas Elvenes i TV4 efter matchen.

– Det är klart man är jäkligt besviken. Vi gör en helt okej förstaperiod, vaknade till liv lite efter deras 2-0-mål, men sen tappar vi koncepten för länge. Vi går bort oss och de är heta framför mål, summerade MoDos tränare Mattias Karlin.