Växjö effektivast - besegrade Timrå

Publicerad: 2024-02-03
#VLHTIK
Växjö skaffade sig en 2-0-ledning och Timrå skapade nerv i matchen. Serieledaren lyckades dock hålla ut och Marcus Sylvegårds Växjö, bärgade således en ny trepoängare under lördagsaftonen på hemmaplan.

Period 1
1-0 VLH 13.17 (EQ) 27 Martin Lundberg (4)
Assist: 4 Keegan Lowe (6), 51 Emil Sylvegård (9)

Period 2
2-0 VLH 16.55 (EQ) 18 Marcus Sylvegård (21)
Assist: 94 Joel Persson (27), 11 Kalle Kossila (17)

2-1 TIK 11.12 (EQ) 29 Filip Hållander (9)
Assist: 51 Anton Lander (10)

3-1 VLH 16.16 (PP1) 22 Tobias Rieder (8)
Assist: 17 Gabriel Carlsson (14), 13 Dylan McLaughlin (13)

Starka serieledarna mot ett formstarkt Timrå. Upplagt för en intressant kamp, där det skulle bli intressant att se styrkeförhållandena lagen emellan. Hemmalaget jobbade sig bitvis fram offensivt och skulle sedermera få utdelning, genom Martin Lundberg med dryga sju minuter kvar av första perioden. Något som även stod sig, trots att gästande medelpadingarna hade ett gäng intressanta möjligheter i spel 5 mot 4.

Växjö startade andra perioden starkt, innan Timrå lyckades skapa ett par tjusiga chanser, däribland genom Filip Hållander. Sista ordet för perioden, fick hemmagänget genom skyttekungen Marcus Sylvegård som satte dit 2-0-målet.

Serieledande Växjö seglade vidare och tog till vara på ledningen. En stark och gedigen laginsats, är den korta och snabba analysen. Det till trots att Timrå absolut inte var ofarliga och reducerade genom Filip Hållander. Växjö redde ut det och vann matchen med 3-1, efter att Tobias Reider fastställt resultatet i numerärt överläge.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

— Grymt skönt! Bra lag som uppenbarligen är i bra form, vi visste att det skulle vara en tuff utmaning. Vi gör en bra match och får jobba hårt i försvaret också, sade hemmalagets Martin Lundberg till TV4 Play.

— Tufft så klart att avsluta så här inför uppehållet. En jämn match. De gör mål i rätt tillfällen i matchen, sammanfattade Timrås Filip Hållander.

- Nytt mål av skyttekungen Marcus Sylvegård.

- Timrå besegrade igen - efter sex raka segrar.