MATCHGUIDE: Rögle kan skaffa sig matchbollar

Publicerad: 2024-04-09
Matchguide
Rögle gjorde precis som i kvartsfinalen mot Färjestad och vann båda de inledande bortamatcherna mot Växjö. Nu vänder semifinalserien till Ängelholm och vinner Rögle i kväll har de skaffat sig matchbollar.

I kvartsfinalserien mot Färjestad vann Rögle båda bortamatcherna och följde upp det med två raka hemmasegrar. Nu har Ängelholmslaget skaffat sig samma utgångsläge i semifinalserien mot Växjö – 2-0 i matcher efter bortamatcherna. Nu väntar två matcher i Catena Arena.

Rögle kommer till matchen med elva raka segrar i bagaget, om vi räknar in slutet på grundserien. Senast Roger Hanssons mannar förlorade en match var den 5 mars.

PUNKTER INFÖR MATCHEN

- Rögle har åtta raka slutspelssegrar. Tre vinster från Växjös rekord på elva vinster i följd från 2018.

- Växjö har spelat två slutspelsmatcher och har vunnit båda.

- Christoffer Rifalk i Rögles mål har åtta vinster på åtta slutspelsmatcher – och på dessa har han 95,9 i räddningsprocent.

- Rögleduon Linus Sandin och Dennis Everberg toppar slutspelets poängliga, tillsammans med Frölundas Jere Innala, med åtta poäng.

MATCHSERIEN

Semifinalserien spelas i bäst av sju matcher. De första två matcherna spelas i Växjö och därefter väntar två matcher i Ängelholm, innan det är varannan match i Växjö och varannan i Ängelholm.

SCHEMAT

5/4 Växjö-Rögle 1-2 OT
7/4 Växjö-Rögle 2-4
9/4 Rögle-Växjö
11/4 Rögle-Växjö
13/4 Växjö-Rögle
15/4 Rögle-Växjö
17/4  Växjö-Rögle

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners