BLIXTSNABB VÄNDNING AV SKELLEFTEÅ

Publicerad: 2023-10-26
#SKEMIF
Malmö hade ledningen efter den första perioden, men Skellefteå vände i den andra. Västerbottningarna gjorde två mål inom loppet av 48 sekunder och det räckte för tre poäng för tabelltvåan.

Period 1

19:03 0-1 (EQ) MIF 95 Carl Persson (3)

Period 2

1:52 1-1 (PP1) SKE 5 Axel Sandin Pellikka (6)
Assist: 96 Rickard Hugg (4), 64 Jonathan Pudas (8)

2:40 2-1 (EQ) 43 Filip Sandberg (2)
Assist: 11 Max Lindholm (6)

De riktigt heta målchanserna lyste med sin frånvaro i den första perioden mellan Skellefteå och Malmö. Skellefteå var det lag som hade mest offensiv zontid och vann skottstatistiken med 14-4, men Malmö gjorde periodens enda mål. Carl Persson gjorde det med 57 sekunder kvar till pausvila.

Om Malmö fick ett bra avslut på den första perioden fick Skellefteå en väldigt bra start på den andra. Först gjorde Axel Sandin Pellikka 1-1 med ett mål i powerplay och endast 48 sekunder senare hade Filip Sandberg gett Skellefteå ledningen. Därmed var det fördel Skellefteå inför den tredje den perioden.

Väl där hade Malmö svårt att få till något rejält tryck framåt i jakten på en kvittering. Skottstatistiken i den tredje perioden blev 11-4 till Skellefteå, och det säger en hel del om hur det såg ut. Skåningarna fick till en forcering under de två sista minuterna när Adam Werner hade lämnat sin kasse, men Linus Söderström stod emot.

Matchstatistik 

Spelarstatistik

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– Vi hade en bra start på andra perioden och gjorde två snabba mål. Puckarna studsar min väg. Jag gillar vänstercirkeln, och på matcherna sitter skotten bra, sa Skellefteås Axel Sandin Pellikka, som gjorde säsongens sjätte mål.

– Vi gör en helt okej andra period där vi äter oss in i matchen. I tredje är vi inte tillräckligt heta och skjuter för få skott på mål. Vi kom inte upp i nivå, sa Malmös huvudtränare Tomas Kollar.

Se highlights här

I punktform

- Skellefteås fjärde raka seger mot Malmö.

- Axel Sandin Pellikkas succé fortsätter. Mot Malmö gjorde backen sitt sjätte mål och med det är han målbäst bland ligans backar.

- Carl Persson gick mållös från de tio första matcherna. Nu har han gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna.

- För åttonde matchen i rad höll Skellefteå tätt i boxplay.

- Malmös målvakt Adam Werner räddade 32 skott.

- Jonathan Pudas hade mest istid av samtliga spelare på isen, 25:12.

Highlights

2023-10-26
SKELLEFTEÅ AIK-MALMÖ REDHAWKS

Kommande matcher

Skellefteå: Leksand hemma, lördagen den 28 oktober

Malmö: Växjö hemma, lördagen den 28 oktober

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners