MATCHGUIDE: Växjö går för andra raka hemmasegern

Publicerad: 2024-03-23
Matchguide
Luleå vann båda matcherna i Vida Arena under grundserien, men den första kvartsfinalen tog Växjö hem. Även i match två har Växjö hemmplan.

Växjö och Vida Arena är en bra kombination. I grundserien vann Lakers 19 av 26 hemmamatcher. Endast tre gånger lämnade de Vida Arena utan poäng, men det intressanta är att två av dessa matcher var mot kvartsfinalmotståndet Luleå. Norrbottningarna pressade Växjö i den första kvartsfinalen, men till slut drog ändå hemmalaget det längsta strået och tog därmed 20:e segern för säsongen i Vida Arena. Kommer seger nummer 21 i dag?

PUNKTER INFÖR MATCHEN

- Luleå har de två spelare som snittar mest istid per match i slutspelet: Erik Gustafsson (26:40) samt Frédéric Allard (23:56).

- Juhani Tyrväinen har gjort mål i tre matcher i rad.

- Kalle Kossila hade assist på Växjös tre första mål i torsdags. Även Manuel Ågren noterades för tre poäng (2+1) i match ett.

- Efter att ha gått poänglös från de första åttondelsfinalerna har Linus Omark varit inblandad i tre av Luleås fyra mål i de två senaste matcherna.

MATCHSERIEN

Kvartsfinalserien spelas i bäst av sju matcher. De första två matcherna spelas i Växjö och därefter väntar två matcher i Luleå, innan det är varannan match i Växjö och varannan i Luleå.

SCHEMAT

21/3 Växjö Lakers-Luleå Hockey 5-3
23/3 Växjö Lakers-Luleå Hockey
25/3 Luleå Hockey-Växjö Lakers
27/3 Luleå Hockey-Växjö Lakers
19/3 Växjö Lakers-Luleå Hockey
31/3 Luleå Hockey-Växjö Lakers
2/4 Växjö Lakers-Luleå Hockey

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners