MATCHGUIDE: Kan LHC bryta mardrömssviten?

Publicerad: 2024-03-24
Matchguide
Linköping lyckades så när vända ett 0-3-underläge till seger i match ett, men Skellefteå vann efter övertid. Vilket gör att Linköping har elva raka bortaförluster mot Skellefteå.

Skellefteå såg att gå mot en bekväm seger efter att ha gått upp till 3-0 efter tre minuter – men LHC gav inte upp och tog matchen till övertid. Men Skellefteå drog det längsta strået och har nu vunnit de elva senaste matcherna mot Linköping i Skellefteå Kraft Arena. I dag får LHC en ny chans att bryta den sviten, eftersom även den andra kvartsfinalen spelas i Skellefteå. 

Senast Linköping vann borta mot Skellefteå var den 2 februari 2019.

PUNKTER INFÖR MATCHEN

- Skellefteås Rickard Hugg har gjort poäng i sju raka matcher.

- Oscar Lindberg och Ty Rattie slutade etta respektive två i grundseriens poängliga – och båda noterades för en poäng i match ett.

- Oscar Fantenberg spelade 28 minuter i den första kvartsfinalen, drygt tre minuter mer än den spelare som hade näst mest istid (Axel Sandin Pellikka).

- Filip Sandberg gjorde 4-3-målet på övertid i förrgår och det var hans fjärde matchavgörande mål den här säsongen.

MATCHSERIEN

Kvartsfinalserien spelas i bäst av sju matcher. De första två matcherna spelas i Skellefteå och därefter väntar två matcher i Linköping, innan det är varannan match i Skellefteå och varannan i Linköping.

SCHEMAT

22/3 Skellefteå AIK-Linköping HC 4-3 OT
24/3 Skellefteå AIK-Linköping HC
26/3 Linköping HC-Skellefteå AIK
28/3 Linköping HC-Skellefteå AIK
30/3 Skellefteå AIK-Linköping HC
1/4 Linköping HC-Skellefteå AIK
3/4 Skellefteå AIK-Linköping HC

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners