Robin Kovacs till LHC - och dags för CHL-start!

Publicerad: 2024-09-02
Veckans SHL
Vi startar upp veckan med att se vad som har hänt i ligan de sju senaste dagarna samt blickar framåt mot det som väntar den här veckan. Bland annat så är det dags för CHL-start.

VECKAN SOM KOMMER

Årets CHL drar igång

På fredags drar årets Champions Hockey League-turnering i gång. Precis som förra säsongen så är Skellefteå, Färjestad och Växjö SHL-lagen som representerar Sverige.

Formatet är detsamma som förra säsongen. Alla lag spelar sex matcher, tre hemma och tre borta, och alla resultat räknas sedan samman i en totaltabell med alla 24 lag, där sedan de sexton bästa når slutspel.

Växjö inleder med dubbla hemmamatcher där man ställs mot Eisbären Berlin på torsdag och Sheffield Steelers på lördag. Skellefteå och Färjestad inleder istället med dubbla bortamatcher, och de spelar fredag-söndag. Skellefteå möter Red Bulls Salzburg och Straubing Tigers medan Färjestad ställs mot Lahti Pelicans och KAC Klagenfurt.

Hela spelschemat för de svenska CHL-lagen

Försäsongen fortsätter

Försäsongen tickar på med nya matcher den här veckan. Här finns en sammanställning över alla matcher (och resultat) under försäsongen.

Fantasy SHL

I dag, 2 september, så öppnas hemsidan för Fantasy SHL igen (håll koll i SHL-kanalerna för att se när öppningen är gjord). Således är det dags att börja planera för årets lagbygge och även kolla upp med kompisarna om de är redo för en ny säsong!

VECKAN SOM VARIT

Robin Kovacs klar för Linköping

Ryktena florerade länge, men förra veckan blev det helt klart att Robin Kovavcs återvänder till Sverige och SHL. Forwarden har kritat på ett fyraårskontrakt med Linköping. 27-åringen kommer närmast från schweiziska Lausanne, och har tidigare spelat SHL-hockey med Rögle, Luleå och Örebro där det blivit 171 poäng på 257 matcher.

Skellefteå testar Jonathan Davidsson

Jonathan Davidsson och Skellefteå är överens om ett korttidskontrakt som sträcker sig till den siste september. 27-åringen kommer närmast från finska Ässät men har tidigare spelat SHL-hockey med Djurgården och HV71, där det blivit totalt 66 poäng på 168 matcher. Sex NHL-matcher med Ottawa Senators finns också på meritlistan.

220922 HV71s Jonathan Davidsson under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och HV71 den 22 september 2022 i Malmö. 
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0393
ishockey ice hockey shl svenska hockeyligan swedish hockey league malmö redhawks hv71 PETTER ARVIDSON / Bildbyrån

Jonathan Davidsson är tillbaka i SHL.

Anton Björkman gästspelar i LHC

I början av förra veckan blev det klart att backen Anton Björkman skriver ett korttidsavtal med Linköping. Kontraktet är på två veckor och han ska täcka upp för en del frånvaro i truppen just nu, bland annat på lagkaptenen Oscar Fantenberg. 25-åringen, med 41 SHL-matcher på sitt cv, har sina rötter i Linköping och har senaste åren spelat allsvensk hockey med Almtuna, Vita Hästen och Västervik.

MISSA INTE!

– De traditionella lagpresentationerna på SHL.se är igång, där varje lag presenteras i SHL-kanalerna. Förra veckan presenterades Växjö och HV71, och den här veckan tickar det på med ytterligare fem lag.

– Lästips: Philip Hanning är ende nya linjedomaren i SHL i år. Han berättar om sin resa och satsningen på att domare när drömmen om att bli SHL-spelare hade falnat.

Jonas Gustavsson
SHL:s huvudpartners