Jubilaren målade i Växjös seger

Publicerad: 2024-02-29
#VLHLHC
Robert Rosén spelade ikväll sin 700:e grundseriematch för Växjö i mötet mot Linköping. Då firade han direkt genom att kliva fram som målskytt i den inledande perioden. Roséns kvittering bäddade för Växjös trepoängare när man till slut vann mot Linköping med 5-2.

Period 1

0-1 (PP1) LHC 04:18 41 Broc Little (13)
Assist: 17 Sebastian Strandberg (16), 39 Ty Rattie (22)

1-1 (EQ) VLH 15:19 87 Robert Rosén (15)
Assist: 4 Keegan Lowe (8), 22 Tobias Rieder (16)

2-1 (EQ) VLH 15:45 27 Martin Lundberg (5)
Assist: 36 Elias Rosén (4)

Period 2

3-1 (EQ) VLH 10:08 9 Victor Stjernborg (6)
Assist: 45 Noah Östlund (10), 86 Joachim Blichfeld (7)

Period 3

3-2 (PP1) LHC 05:26 41 Broc Little (14)
Assist: 17 Sebastian Strandberg (17), 39 Ty Rattie (23)

4-2 (EQ) VLH 15:05 8 Zach Giuttari (4)
Assist: 22 Tobias Rieder (17), 13 Dylan McLaughlin (18)

5-2 (PP1) VLH 19:30 86 Joachim Blichfeld (17)
Assist: 11 Kalle Kossila (21), 45 Noah Östlund (11)

Highlights

2024-02-29
Växjö Lakers - Linköping HC

Växjö kom som skjutna ur en kanon när matchen satte igång i Vida Arena, vilket föranledde ett chockartat Linköping i sin defensiv. Gästerna vaknade däremot till ganska direkt och när läget i powerplay dök upp tog Linköping över kommandot - och tog även ledningen när Broc Little gjorde 0-1. I slutet av matchens inledande period fick Växjö däremot hela Vida Arena att ställa sig upp. Först kvitterade jubilaren Robert Rosén (spelade ikväll sin 700:e grundseriematch för Växjö), innan Växjö knappt 30 sekunder senare även tog ledningen med 2-1. Hyfsat avslut på perioden för hemmalaget.

Det var även Växjö som tog tag i taktpinnen i mittenakten. Drygt fem minuter in fick de också chansen till spel i numerärt överläge, men Linköping städade av den utvisningen tämligen enkelt. Växjö skulle dock utöka sin ledning senare när Victor Stjernborg verkligen visade hur man ska skjuta på skottår - första krysset hittades nämligen för 3-1 Växjö. Övertaget om två mål stod sig efter 40 minuters spel.

Linköping fick chansen i powerplay tidigt in i den tredje perioden och då klev Broc Little åter fram för östgötarna. Efter en elegant soloprestation kunde han lägga in pucken mellan benen på Emil Larmi i Växjökassen. Målet innebar 3-2 på tavlan, men Växjö fick senare in 4-2 och slapp därmed bli alldeles för nervösa mot slutet. Till slut kunde de relativt bekvämt ro segern i hamn när Växjö besegrade gästande Linköping med 5-2.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Det är många, det är klart att det känns rätt mäktigt och något man är stolt över såklart. Det är ett tecken på att man har kunnat göra något bra under väldigt lång tid och trivts med det, kommenterade Robert Rosén efter första perioden, där han gjorde mål i sin 700:e grundseriematch för Växjö.

– Lite för blek insats tycker jag för att vi ska känna att vi är nära. Vi behöver fler som är uppe och slår personbästa om man ska vinna mot Växjö här nere. Vi behöver mer av fler, summerar Klas Östman från Linköpingslägret till TV4 Play.

- Robert Rosén noterades ikväll för en otrolig milstolpe. Han spelade sin 700:e grundseriematch för Växjö (SHL och Hockeyallsvenskan). Det firade han med ett mål.

- Växjö har i Vida Arena nu vunnit åtta av de senaste nio matcherna mot Linköping.

- Broc Little förlängde sin poängsvit till tre matcher när han stod för dubbla mål.

- Ty Rattie och Sebastian Strandberg stod för två assist vardera.

- Växjö hade fem olika målskyttar i matchen.