Skellefteå klart för CHL-final

Publicerad: 2024-01-17
CHL
Samtliga CHL-finaler genom åren har haft ett lag från SHL på isen – och den här säsongen är inget undantag. Skellefteå är vidare till final efter sammanlagt 5-4 mot Vitkovice.

Skellefteå AIK-Vitkovice Ridera 1-2 (5-4)

Skellefteå hade med sig ett 4-2-resultat från den första semifinalen mot Vitkovice och västerbottningarna fick en drömstart på hemmaplan. Elias Salomonsson satte 1-0 efter drygt fem minuter, men tjeckerna gav inte upp. De både kvitterade till 1-1 och gjorde även 2-1. Det målet kom en dryg minut in i period tre. Även om Vitkovice tryckte på för ytterligare mål fick de inte in en puck till och därmed blev finalplatsen Skellefteås.

Samtliga CHL-finaler genom åren har haft ett svenskt lag med, men det här är första gången Skellefteå är framme i final. Väl där väntar schweiziska Genève-Servette, som besegrade Lukko i semifnal.

Finalen spelas i Genève den 20 februari.