Skellefteå ett steg närmare CHL-final

Publicerad: 2024-01-10
CHL
Skellefteå har tagit sig ett steg närmare en CHL-final. Västerbottningarna vann den första semifinalen mot Vitkovice med 4-2.

Vitkovice Ridera-Skellefteå AIK 2-4

Skellefteå tog en tidig ledning genom Linus Lindström, men hemmalaget studsade tillbaka via två snabba mål. Skellefteå kvitterade innan den första perioden och visade sig sedan vara starkare i slutet av matchen. Pär Lindholm gjorde 3-2 i den andra perioden och i den tredje perioden fastställde Dylan Sikura slutresultatet till 4-2.

Returmötet i Skellefteå Kraft Arena spelas på tisdag.

I den andra semifinalen möts finska Lukko Rauma och schweiziska Gènève-Servette, och den första semifinalen slutade 2-2.

Semifinalerna i CHL avgörs i ett dubbelmöte där lagen möts hemma och borta, och där totalresultatet (sammanlagda målen i de båda matcherna) avgör vilket lag som går vidare (om det är oavgjort efter 120 minuters spel väntar övertid på tio minuter, och därefter straffar).