Rögle chockade seriesegraren – efter fem mål i mellanperioden

Publicerad: 2024-03-21
#FBKRBK
Rögle har fått en smakstart på kvartsfinalserien mot Färjestad efter att ha vunnit match ett med 6-2. Detta efter att Ängelholmslaget gått från 0-1 till 5-1 i den andra perioden.

Period 1

12:43 1-0 (EQ) FBK 13 Joel Kellman (1)
Assist: 14 Victor Ejdsell (1)

Period 2

07.18 1-1 (EQ) RBK 18 Dennis Everberg (2)
Assist: 12 Brady Ferguson (2), 8 Linus Sandin (2)

11:29 1-2 (EQ) RBK 18 Dennis Everberg (3)
Assist: Assist: 8 Linus Sandin (3)

12:33 1-3 (SH1) RBK 10 Rodrigo Abols (2)

17:32 1-4 (EQ) RBK 8 Linus Sandin (1)
Assist: 28 Anton Bengtsson (1), 20 Lian Bichsel (2)

19:22 1-5 (PP1) RBK 8 Linus Sandin (2)
Assist: 10 Rodrigo Abols (2)

Period 3

08:11 2-5 (SH1) FBK 52 August Tornberg (1)
Assist: 59 Linus Johansson (1), 11 Joakim Nygård (1)

14:09 2-6 (EQ) RBK 72 Daniel Zaar (2)

Det var ingen sprakande start på matchen. Rätt få chanser under de första tio minuterna. Den bästa chansen hade David Tomasek när han fick pucken i slottet. När halva perioden hade passerat hade Rögle några bra byten i rad, men då vände Färjestad spelet och Joel Kellman hittade luckan bakom Rifalks ben. Färjestad fick energi av målet och hade några bra byten i offensiv zon. Annars var det Rögle som vann skotten i den första perioden med 10-3, men trots skottövertaget skapade Ängelholmslaget inte särskilt många klara chanser.

Rögle inledde den andra perioden imponerande. Det var jättenära 1-1 efter att Rögle spelat bort Carl Lindbom via bra passningsspel, men då vikarierade Joakim Nygård som målvakt och stoppade Linus Sandin avslut. Kvitteringen kom några minuter senare när Dennis Everberg fick chansen i slottet. Everberg var inte klar där. Fyra minuter och elva sekunder efter 1-1 gjorde Röglestjärnan även 2-1. Kort senare fick Färjestad chansen i powerplay, men i stället för en kvittering gjorde Rodrigo Abols 3-1 i spel fyra mot fem. Färjestad tog en timeout och hade därefter åtta raka skott på mål (ett i stolpen från Tomasek), men sedan vände Rögle spelet och Linus Sandin drog upp pucken i krysset. Innan periodens slut satte Linus Sandin även 5-1.

17 sekunder in i den tredje perioden åkte Dennis Everberg på ett matchstraff för armbågstackling. Färjestad lyckades inte utnyttja det efterföljande powerplayet, men när hemmalaget spelade boxplay kom 2-5. Närmare än så kom dock inte Färjestad, för Daniel Zaar satte 6-2 med knappt sex minuter kvar.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Vi var inte alls på nivå. Temposvaga och dåliga med puck. Dessutom släpper vi för billiga mål. Rögle gjorde det säkert bra, men vi behöver göra det bättre, sa Färjestad tränare Tomas Mitell.

– Effektivitet kan man förklara det som. Vi gör många bra saker, men det känns som att vi trycker dit alla chanser vi får, sa Dennis Everberg efter den andra perioden och ledning 5-1.

- Både Rögle och Färjestad nätade i boxplay.

- Joel Kellman (1+0) har gjort fem poäng på sina fem senaste matcher.

- Dennis Everberg (2+0) har nätat i två raka matcher. På de tre senaste matcherna har han gjort fem poäng.

- Linus Sandin var inblandad i fyra av Rögles fem mål i den andra perioden. Han hade assist på Everbergs två mål och satte själv 4-1 samt 5-1.

- Efter den andra perioden valde Färjestad att byta målvakt, in med Max Lagacé i stället för Carl Lindbom.

- Lian Bichsel hade mest istid i matchen, 20:46.