MoDo tog blytung trepoängare

Publicerad: 2024-02-15
#MODOIKO
I tisdags tog MoDo sin första trepoängare 2024 och den sviten ville de bygga vidare på när Oskarshamn kom på besök ikväll. Det bådade onekligen gott när de gjorde mål nästan direkt i matchupptakten. MoDo fick det hett om öronen mot slutet, efter en sen reducering från Oskarshamn, men kunde till slut reda ut tre poäng. Segersiffrorna skrevs 3-1 i MoDos favör.

Period 1

1-0 (EQ) MODO 01:50 6 Daniel Brickley (4)
Assist: 38 Johan Södergran (7), 25 Sam Vigneault (12)

Period 2

2-0 (EQ) MODO 15:59 11 Danny O'Regan (4)
Assist: 38 Johan Södergran (8)

Period 3

2-1 (EQ) IKO 19:08 55 David Quenneville (7)
Assist: 71 Viktor Lodin (17), 27 Austin Wagner (6)

3-1 (EQ) MODO 19:59 25 Sam Vigneault (5)
Assist: 23 Josh Dickinson (14)

Highlights

2024-02-15
MoDo Hockey - IK Oskarshamn

Oskarshamn åkte återigen på en riktig mardrömsöppning när MoDo gjorde 1-0 efter knappt två minuter. MoDo låg på för mer till hemmapublikens stora jubel, men i första periodens slutskede fick Oskarshamn chansen i spel fem mot tre i hela 1 minut och 50 sekunder. En kvittering hängde i luften, men MoDo höll undan och var kvar i ledning efter den första perioden.

MoDo var nära även en drömstart i andra perioden, men den gången hade de inte marginalerna på sin sida. Istället klev Marek Langhamer fram med flertalet fina räddningar genom hela perioden. Till slut rasslade det däremot till i nätmaskorna och det var hemmasupportrarna som fick fira. Danny O'Regan skickade iväg en riktig projektil i närmsta krysset för tvåmålsledning MoDo.

I tredje perioden kunde MoDo relativt bekvämt spela av nästan 20 minuter. Oskarshamn fick in en reducering mot slutet, men MoDo vann till slut med slutsiffrorna 3-1 efter att sista målet kommit i tom kasse. 

Matchstatistik 

Spelarstatistik 

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– Kanske inte är en toppenmatch, men för vår del är det poäng och vinster som gäller såklart och det har vi fått på sistone. Förhoppningsvis får vi ner axlarna och blir lite mer normala nu, kommenterar Mattias Karlin till TV4 Play efter matchen.

– Upp och ner idag. Vi avslutar starkt, igen. En stabil förstaperiod, men den andra är jag besviken på. Vi skakar fram tillräckligt med chanser för att göra flera mål, men det är för trubbigt, summerar Martin Filander från Oskarshamnslägret efter slutsignal.

I punktform

- Oskarshamn fick tidigare i veckan det tunga beskedet att Patrik Karlkvist missar resten av säsongen på grund av en skada i armen. Det betyder att storstjärnan missar det ödesdigra SHL-kvalet som väntar inom några veckor för Oskarshamn.

- MoDos Danny O'Regan bröt en 17 matcher lång måltorka. 

- MoDo tog sin andra raka seger. 

- MoDo bröt även sin förlustsvit på sju raka hemmamatcher med förlust.

- Johan Södergran stod för dubbla assist. 

- Oskarshamn har nu förlorat åtta raka matcher.

Kommande matcher

MoDo: Timrå hemma, lördagen den 17 februari

Oskarshamn: Frölunda hemma, lördagen den 17 februari

Erik Landsjö
SHL:s huvudpartners