Strömwall bjöd på show i Frölundas sjunde raka seger

Publicerad: 2024-02-15
#FHCVLH
Ligans formstarkaste lag, Frölunda, tog under aftonen emot gästande serieledarna Växjö. Det var uppdukat för högkvalitativ hockey och då var det Frölundas Malte Strömwall som stal showen direkt i matchens inledning. Innan matchklockan slagit tio minuter hade han noterats för tre mål. Svårbesegrade Växjö närmade sig, men kom aldrig tillräckligt nära när Frölunda vann med slutsiffrorna 5-3.

Period 1

1-0 (EQ) FHC 01:18 88 Malte Strömwall (9)
Assist: 39 Mikael Ruohomaa (6), 33 Linus Högberg (21)

2-0 (EQ) FHC 07:20 88 Malte Strömwall (10)
Assist: 39 Mikael Ruohomaa (7), 7 Henrik Tömmernes (17)

3-0 (EQ) FHC 09:36 88 Malte Strömwall (11)
Assist: 12 Max Friberg (21), 26 Isac Heens (4)

3-1 (PP1) VLH 15:06 17 Gabriel Carlsson (6)
Assist: 13 Dylan McLaughlin (14), 51 Emil Sylvegård (10)

Period 2

3-2 (SH1) VLH 13:47 28 Hugo Gustafsson (5)
Assist: 9 Victor Stjernborg (9)

Period 3

4-2 (EQ) FHC 06:08 12 Max Friberg (12)
Assist: 39 Mikael Ruohomaa (8)

5-2 (EQ) FHC 11:38 32 Noah Hasa (2)
Assist: 18 Linus Öberg (6), 17 Isac Born (8)

5-3 (EQ) VLH 18:47 13 Dylan McLaughlin (8)
Assist: 17 Gabriel Carlsson (15), 11 Kalle Kossila (18)

Highlights

2024-02-15
Frölunda HC - Växjö Lakers

Frölunda fick en otrolig smakstart på matchen när man tog ledningen efter bara dryga minuten spelad. Målet gav ringar på vattnet. Efter några minuter kunde de även inkassera matchens andra mål, Malte Strömwall med sin andra kasse för kvällen till 2-0 Frölunda. Sedan small det till ordentligt. Innan tio minuter var spelade fick Strömwall hela Scandinavium att explodera när han noterades för ett otroligt hattrick. 3-0 målet fick hemmapubliken att skandera "Malte, Malte, Malte, Malte". Innan periodslut fick dock Växjö chansen i powerplay och då kom den viktiga 3-1 reduceringen.

Växjö kom som skjutna ur en kanon när det var dags för den andra perioden, men Lasse Johansson kunde hålla Frölundas tvåmålsledning intakt - ett tag. Till slut höll inte ens ligans bästa burväktare emot. Växjö visade att de även kunde göra mål med en man mindre på banan när Hugo Gustafsson hittade bortre krysset för 3-2. En resultatställning som stod sig inför tredje perioden.

En bit in i tredje perioden fick Växjö en riktigt vass chans till kvittering, men Lasse Johansson var snabbt med i sidledsförflyttningen. Istället klev kapten Max Friberg fram minuten senare när han gjorde 4-2 för sitt Frölunda i en flygande spelvändning. Fint framspelad av kedjekamraten Mikael Ruohomaa. Frölunda kunde hålla undan och besegrade till slut serieledarna med slutsiffrorna 5-3.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Haha kul inledning på matchen kan man ju säga. Jag tänkte köksvägen först, men ser att han fuskar där vid stolpen så kul o se att den studsar rätt för en tredje kasse. Gör man bra saker under lång tid så brukar man få resultat och det har jag fått nu, så nu gäller det att försöka hålla i resten av säsongen på det här sättet, kommenterade en lättsam Malte Strömwall efter sitt hattrick i den första perioden.

– Hoppet lever så länge det är 3-2, men det är tufft att ta in 3-0 mot ett bra lag på bortaplan. Den här matchen ger vi bort i början, sammanfattar Jörgen Jönsson till TV4 Play.

- Frölundas Malte Strömwall noterades efter 9 minuter och 36 sekunders spel för ett hattrick. Strömwalls hattrick är det fjärde snabbaste i SHL:s historia räknat från matchstart.

- Frölunda tog sin sjunde raka seger och sin nionde raka seger i Scandinavium.

- Växjös segersvit på sex raka matcher mot Frölunda i grundserien kom ikväll till ett slut.

- Växjö gjorde mål i powerplay i första perioden och mål i boxplay i andra perioden. Snacka om bra "special teams".

- Växjös skyttekung Marcus Sylvegård saknades ikväll på grund av sjukdom.

- I Frölunda var kapten Max Friberg tillbaka efter sjukdom senaste tiden och firade det med målskytte.