Arntzen spikade igen i Örebros trendbrott

Publicerad: 2024-01-13
#ÖREMIF
Örebro hade släppt in 17 mål på de tre senaste matcherna, men mot Malmö klev Jonas Arntzen fram. Örebromålvakten höll nollan och räddade samtliga 22 skott. Närkingarna vann med 3-0, efter två mål av Samuel Johannesson.

Period 1

2.01 1-0 (EQ) ÖRE 8 Samuel Johannesson (5)
Assist: 40 Elias Ekström (2), 73 Oliver Eklind (7)

Period 2

11:19 2-0 (EQ) 86 Mathias Bromé (11)
Assist: 37 Glenn Gustafsson (3), 61 Ludvig Larsson (7)

Period 3

3-0 (PP1) ÖRE 8 Samuel Johannesson (6)
Assist: 88 Jonathan Lekkerimäki (7), 62 Robert Leino (15)

Örebro har några tuffa veckor bakom sig och med det i åtanke hade närkingarna inte kunnat få en bättre start. Redan efter två minuter satte Samuel Johannesson 1-0. Kort senare kunde Mathias Bromé så när gör 2-0, men Daniel Marmenlind stod för en fin förflyttning. Även Malmö kom till målchanser i inledningen – bland annat genom ett ribbskott från Carl Persson. Efter den fina Örebroinledningen tog Malmö över ju längre perioden led, men gästerna lyckades inte få in någon kvittering innan paus.

Precis som i slutet av den första perioden inledde Malmö mellanperioden starkt och kom också till några kvitteringschanser utan att få in pucken. Att Johan Hedberg inte var nöjd var tydligt då han tog en time out drygt sju minuter in i perioden. Malmö hade ytterligare ett par bra byten efter det, men Örebro gjorde ändå nästa mål. För efter en spelvändning gjorde Mathias Bromé 2-0. I slutet av perioden mattades Malmös spelövertag.

Örebro fick in ett ytterst viktigt mål i början av tredje när Samuel Johannesson satte andra fullträffen för kvällen när hemmalaget spelade fem mot fyra. Ett mål som mer eller mindre avgjorde matchen, för Redhawks fick inte in någon reducering som hade kunnat skapa lite nerv i matchen.

Matchstatistik 

Spelarstatistik 

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– Skönt. Kul för killarna att komma ut och få en belöning. Klart det är lite pressat och stressat. Vi fick in ett förlösande 2-0-mål som var lite ologiskt, men förlösande för oss, sa Örebros tränare Johan Hedberg.

– Första perioden står vi lite på hälarna i början och de för göra 1-0. Men jag tycker att vi får en bra reaktion på det och tar över perioden. I andra perioden kommer vi ut starkt och skapar mycket, men vi går ner oss lite i spelet i slutet, sa Malmös Anton Wahlberg efter 40 minuter.

I punktform

- Efter tre raka förluster fick Örebro fira en seger.

- Malmös fjärde förlust i följd.

- Samuel Johannesson (2+0) har gjort fem poäng på de sex senaste matcherna.

- Efter tio matcher utan poäng assisterade Elias Ekström till 1-0-målet. Noterbart är att det här var andra matchen den här säsongen som han hamnade i poängprotokollet.

- Mathias Bromé satte stopp för en tio matcher lång måltorka när han gjorde 2-0.

- Jonathan Lekkerimäki stod för säsongens 17:e poäng och med det är han poängbäst bland juniorerna i ligan.

- Jonas Arntzen höll säsongens första nolla.

Highlights

2024-01-13
Örebro Hockey - Malmö Redhawks

Kommande matcher

Örebro: Oskarshamn hemma, torsdagen den 18 januari

Malmö: HV71 borta, torsdagen den 18 januari

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners