MALMÖ FÖRST ATT BESEGRA FÄRJESTAD

Publicerad: 2023-09-23
#MIFFBK
Färjestad kom till spel som enda lag i SHL att ta full poäng efter tre omgångar. Den segerraden såg Malmö till att sätta stopp för.

Assist: 10 William Von Barnekow (1)

Malmö tog kommandot tidigt i matchen när Johan Olofsson, med ett förflutet i just Färjestad, snappade upp pucken i trafiken framför mål och placerade den högt bakom Max Lagacé.

Malmös finländske stjärncenter Janne Kuokkanen utökade ledningen drygt fem minuter in i mittakten. Ett kliniskt placerat handledsskott klingade i stolpen på vägen in i mål. Reduceringen för värmlänningarna kom från Lucas Forsell som nöp till pucken i området framför mål efter att Marcus Nilsson stressat Malmöförsvaret.

Gästerna låg på för en kvittering under tredje perioden men fick inte hål på Malmö som försvarade sig väl samtidigt som Adam Werner stod för ett gediget målvaktsspel. Istället blev kunde Kim Rosdahl fastställa slutreslutatet 3-1 när Färjestad plockat ut Lagacé i jakt på kvittering.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Vi har jobbat hårt för det här, riktigt skönt att ta första trean, sa Malmös Adam Werner om vinsten.

– Man är inte nöjd men jag tycker inte vi gör en dålig match, det saknas lite desperation. En helt okej insats men ett tråkigt resultat, kommenterade Färjestads Magnus Nygren förlusten