Leksand straffade Växjö

Publicerad: 2023-11-30
#VLHLIF
En underhållande torsdag när Växjö och Leksand drabbade samman. Två formstarka lag och två vassa målvakter, resulterade i att matchen fick avgöras på straffar. Masarna var starkast i straffläggningen när Mantas Armalis spikade igen och Peter Cehlarik noterades för den avgörande straffen.

Period 1
0-1 LIF (EQ) 05.24 10. Anton Johansson (3)
Assist: 13 Jon Knuts (1), 26 Patrik Norén (8)

Period 2
1-1 VLH (EQ) 03.57 87 Robert Rosén (9)
Assist: 86 Joachim Blichfeld (4), 13 Dylan McLaughlin (7)

Period 3
1-2 LIF (EQ) 07.21 13 Kalle Östman (5)
Assist: 9 Patrik Zackrisson (4)

2-2 VLH (EQ) 15.18 11 Kalle Kossila (9)
Assist: 21 Brian Cooper (8), 64 Eric Martinsson (7)

Straffläggning
2-3 LIF (PS) 34 Peter Cehlarik (7) 

Två formstarka lag möttes i Växjö under torsdagens kväll i VIDA Arena, där hemmalaget Växjö blev gästade av Leksand. Gästande dalkarlarna öppnade målskyttet i den inledande perioden genom Anton Johansson. Leksandsbacken blev synnerligen fint framspelad efter en pass genom centrallinjen av Jon Knuts, i en stark första period av gästerna.

Till mittperioden kom hemmalaget starkt ut - vilket de gjort i mångt och mycket under säsongens gång. Repliken skulle komma genom hemmalagets Robert Rosén och hade bud på mer i perioden. Dock skulle det fortsatt vara likaläge till den sista perioden av ordinarie tid.

En spännande tredje period var det således till mötes, där Leksand åter hittade nät. Det genom Kalle Östman efter Patrik Zackrissons tekningsvinst. Växjö såg dock till att matchen skulle leva, för Kalle Kossila kvitterade. I slutskedet av den tredje perioden, räddade Emil Larmi ett kryss efter en monsterräddning.

Förlängningen blev mållös. Där det var fint målvaktsspel av Emil Larmi i hemmamålet såväl Mantas Armalis i bortamålet. Vilket innebar att straffar avgjorde. Där var Leksand starkast. Mantas Armalis och Peter Cehlarik blev matchvinnare.

Highlights

2023-11-30
Växjö Lakers - Leksands IF

Matchstatistik 

Spelarstatistik 

Video från matchen

_____________________________

Sagt om matchen

– Det är tufft att förlora en hockeymatch, det är inte den bästa känslan.. Ja... Det är väl så, sade Växjös målvakt Emil Larmi till TV4 Play.

– Vi jobbar som ett lag, vi är kompakta, alla vet vad de ska göra ute på isen. Vi gör mycket mål nu också. Det hjälper oss mycket också. Vårat målvaktsspel har varit otroligt den här säsongen, sade Leksands Lucas Elvenes. 

I punktform

- Peter Cehlarik hade sex skott på mål - prickade in avgörandet. 
- Robert Rosén har startat starkt - gjorde sitt nionde mål ikväll. 
- Kalle Östman bokfördes för sin femte fullträff för säsongen. 
- Joel Persson spelade 23 minuter för Växjö. 
- Leksands Matt Caito spelade 22 minuter och 33 sekunder. 
- Växjö har inte vunnit mot Leksand sedan november 2021. 

Kommande matcher

Växjö: Luleå borta, lördagen den 2 december. 

Leksand: Linköping hemma, lördagen den 2 december. 

Johannes Wahlberg
SHL:s huvudpartners