FRÖLUNDA BRILJERADE I SCANDINAVIUM – TOG FJÄRDE RAKA HEMMASEGERN

Publicerad: 2023-09-30
#FHCRBK
Linus Öberg fick en drömstart på sin 200:e SHL-match när han gav Frölunda ledningen efter bara 50 sekunders spel. Göteborgarna trummade sedan på och gick upp till en 3–0-ledning innan den första perioden var till ända. Mittperioden blev jämnare och målen fortsatte att dugga tätt – i den här perioden för båda lagen. Med fem minuter kvar av matchen satte hemmalaget 6–2 i tom bur innan Erik Borg fyllde på med ytterligare två Frölunda-mål.

7-2 15:25 FHC Erik Borg
Assist: 6 Filip Hasa (2), 7 Henrik Tömmernes (4)

8-2 19:09 FHC Erik Borg

Det tog bara 50 sekunder innan Filip Hasa skickade in en puck som, något slumpartat, studsade via Linus Öberg och in bakom Christoffer Rifalk i Rögle-målet. Frölunda fick sedan chansen i spel fem mot tre och det var inte Jere Innala sen att utnyttja när han direktsköt in 2–0. Med fem minuter kvar av första perioden tog Carl Klingberg pucken runt målet och tryckte upp en backhand i krysset – 3–0 Frölunda och målvaktsbyte i bortalägret.

Den andra perioden började bra för Rögle som reducerade till 3–1 efter en fin individuell prestation av Adam Engström. Men sedan kom Frölunda igång igen och satte både fyran och femman innan gästerna från Ängelholm kunde reducera igen. Mittperioden slutade oavgjort och Frölunda hade en trygg ledning inför den sista perioden.

Rögle gjorde ett desperat försök att krypa närmre och plockade ut målvakten med sju minuter kvar att spela. Gästerna skapade några reduceringschanser – men istället för en reducering satte Frölunda 6–2 i öppen bur. Erik Borg fyllde sedan på med ytterligare två mål och Frölunda vann med 8–2.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

– Det är fantastiskt, både hur vi tar oss an matchen som lag och givetvis skönt att göra två mål här på slutet. En skön lördag, summerar hemmalagets Erik Borg.

– Över 60 minuter är det absolut inte tillräckligt bra. Vi har tränat extremt mycket försvarsspel. Jag tycker att det satt på försäsongen och stundtals i de tidigare matcherna har vi varit bra där. Men idag fallerar vi totalt, säger en besviken Daniel Zaar till TV4 Play.