20 FRÅGOR MED DAVID BERNHARDT

Publicerad: 2023-07-28
20 frågor
David Bernhardt, 25, var en av nyckelspelarna när MoDo tog klivet upp i SHL. Nu ska vi lära känna honom bättre med hjälp av 20 frågor. Här berättar 25-åringen om bästa minnet från förra säsongen, varför han håller på Manchester City samt vem i MoDo han helst skulle åka på semester med.

1. Om du inte hade varit hockeyspelare, vilket yrke hade du haft då?

– Jag kanske skulle ha gått i farsans fotspår och blivit elektriker. Det är något jag har tänkt på i alla fall.

2. Vilka rutiner har du en matchdag?

– Jag spelar alltid fotboll, twotouch, innan match. Jag knyter alltid vänster skridsko före höger. Det är något jag alltid har gjort och det har hängt med. Annars har jag inte så många rutiner.

3. Hur står du dig i tvånudd i laget?

– Jag skulle själv säga att jag är topp-tre, men de andra säger nog att jag inte är det. Under alla år jag har varit i Modo har vi alltid haft en ranking på tvåtouchen och där brukar jag vara topp-fem, men aldrig topp-tre. Men enligt mig skulle jag vara det. 

4. Vem toppar rankingen?

– Adam Pettersson. Pontus Nässén är också bra.

5. När har du varit som mest starstruck?

– När vi var och kollade fotboll och såg Kevin de Bruyne spela. En sjukt bra spelare och eftersom jag håller på Manchester City var det sjukt coolt att se honom live. 

6. Hur kaxig har du varit nu med tanke på Citys framgångar på slutet?

– Det känns bra. Skönt att de fick vinna tre titlar. Efter att vi gick upp med MoDo var det några roliga veckor där jag fick se City vinna lite också.

7. Hur kommer det sig att du hejar på City?

– Farsan har hållit på dem och vi har supportat laget. Samtidigt som brorsan har hållit på Manchester United, så vi har haft lite intriger i familjen. Jag tog farsans väg och brorsan tog en annan väg.

8. Du nämnde att du hade funderat på att bli elektriker, som din pappa, och du hejar på samma lag som honom, ser du upp mycket till din pappa?

– Egentligen inte, haha. Men det är väl så jag vuxit upp och det har väl hängt med mig. Brorsan är programmerare och Unitedsupporter, så han tog en helt annan väg.

9. Vem i laget åker du helst på semester med och varför?

– Jag och Pontus (Nässén) har faktiskt pratat om att åka iväg, men nu har han blivit farsa och nu tror jag inte han kommer iväg. Mikkel (Aagaard) är rolig och vi klickar bra. Vi hade kunnat åka iväg.

10. Vad var det senaste du googlade?

– Hylte. Det är lite random, men vi ska ha en volleybollturnering med laget och mitt lag heter  ”lag Hylte”. Jag visste inte vad det var, men det är tydligen en stad i Småland.

11. Vilket är ditt bästa minne från den gångna säsongen?

– Det måste vara nära vi vann och alla känslor kom ur en. Den tyngden man hade på sig kom bara ut. Att fira något så stort med ett lag och se alla andras glädje går knappt att förstå om man inte har varit med om det. När det var 15 sekunder kvar av den sjunde matchen är det jag framförallt kommer ihåg.

12. Hur nervös var du inför den sjunde finalen mot Djurgården?

– Jag är rätt lugn som person. Jag stressar inte upp mig alltför mycket. Klart att man ändå kände av det lite när vi hade förlorat två matchbollar innan. Men nr pucken väl släpptes var det inget man tänkte på. Nervös var jag inte, men lite spänd.

13. Hur ser den perfekta semesterdagen ut för dig?

– Det får bli någon resa. Att vakna upp utomlands, äta gott, vara på stranden och göra någon aktivitet på dagen. Sedan ut och käka någon middag. Det är är utmärkt dag. 

14. Vem var du i skolan?

– Jag var nog den som gjorde mycket, men fattade lite. Skolan var inte min starkaste punkt i livet. När jag säger att jag gjorde mycket menar jag att jag gjorde mycket annat, som att prata och sådant. Särskilt när jag gick gymnasiet med alla hockeypolare tappade jag fokus rätt snabbt, men jag gick ur skolan med godkända betyg. 

15. Går det bra att hålla fokus om Mattias Karlin (MoDos huvudtränare) ska hålla en genomgång?

– Ja, faktiskt. Även om han brukar hålla dem rätt långa. Någon gång har jag nog somnat in lite, men han brukar ha koll på det. Då får jag höra det. Nu på senare år har jag blivit lite bättre på den fronten.

16. Vilken var den senaste genomgången du somnade till?

– Jag vet inte om jag har somnat, men det har ju hänt att jag att har kommit in i min egen värld och att man kommer på sig själv att tänka: ”Vad sa han nu?”. Det hände förmodligen någon gång den här säsongen.

17. Om du ska unna dig något vad köper du?

– Om det ska vara något i matväg blir det nog en pizza.

18. Vilket är ditt bästa barndomsminne? 

– Jag har en äldre bror och en bror i ungefär samma ålder.  Vi spelade mycket landhockey på vår tomt. Det är de minnena som kommer upp. Vi hittade alltid på grejer ihop och vi har alltid gjort grejer som familj, åkt utomlands och sådana grejer.

19. Vilken är din största motgång?

– När jag gick från Djurgården, flyttade hemifrån på riktigt, och kom till Växjö, där det inte gick bra. Det var en period på över ett år som var en stor motgång. Jag tycker att jag har kommit ur det på ett bra sätt. Jag har lärt mig av det. 

20. Var du någon gång nära att lägga av?

– Nej, faktiskt inte. Även om det ibland kändes jobbigt att komma till träning och till och med till match någon gång har jag alltid älskat sporten. När man ändå är på den nivån kan man alltid ta ett steg bakåt. Man kan ta ett teg tillbaka för att sedan kunna ta ett ännu längre steg framåt.

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners