Försäsongen i gång - och stort SHL-intresse

Publicerad: 2024-08-19
Veckans SHL
Måndag igen, och som vanligt inleder vi veckan med att blicka tillbaka och se vad som har hänt den senaste veckan. Exempelvis har både HV71 samt Växjö vunnit en försäsongsturnering och TV4:s SHL-sändningar har fått en Kristallen-nominering.

Försäsongsmatcher

SHL-premiären är nu bara en dryg månad bort och klubbarna håller på att för förbereda sig för att vara redo när pucken släpps den 21 september. En del i förberedelserna är försäsongsmatcherna och den gångna veckan har exempelvis Växjö vunnit en cup i Österrike, efter att ha övertidsbesegrat ZSC Lions i den sista matchen, och HV71 vann en turnering på Gotland efter tre raka segrar.

I veckan kliver de två sista SHL-lagen in i försäsongsmatchandet: Leksand och MoDo. Övriga har spelat sin försäsongspremiär.

Här kan ni se en sammanställning av alla SHL-lags försäsongsmatcher.

Rekordhögt intresse för SHL

Att SHL berör råder det ingen tvekan om, och det bevisas inte minst av de siffror som SHL.se gick ut med tidigare i veckan. Exempelvis ökade publiksiffrorna med fem procent jämfört med året innan, tv-tittandet på SHL ökade med 18 procent och omnämnandet i media gick upp med hela 445 procent, vilket visar att SHL engagerar på bred front.

– Vi ser att intresset för SHL fortsätter att växa och vi har vår fantastiska publik att tacka för det! Det är publiken som skapar den otroliga stämning och intresse som finns runt om oss och det är också på grund av dem som vi fortsätter att öka i alla intressemätningar, säger SHL:s VD Jenny Silfverstrand.

publik_säsongskort

Publiksnittet den gångna säsongen landade på 6 136 personer. Det högsta snittet sedan det blev 14 lag i ligan.

TV4:s SHL-sändningar kan prisas

Kristallen delas årligen ut till tv-personligheter och tv-program i Sverige och till årets gala, som hålls den 5 september, är TV4:s SHL-sändningar från säsongen 2023/24 nominerade i kategorin Årets Sportproduktion 2024.

– Vi är oerhört stolta över vårt långa samarbete med TV4 som sträcker sig ända tillbaka till 1997. Framförallt är vi stolta över den fantastiska produktion som TV4 bidrar med säsong efter säsong och att alla vi som älskar hockey får ta del av både ishockey och TV-produktion i världsklass, säger Jenny Silfverstrand, VD SHL.

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners