Linköpings tre mål på 40 sekunder knäckte Leksand

Publicerad: 2023-12-02
#LIFLHC
På 40 sekunder i den andra perioden gick Linköping från 0-0 till 3-0 mot Leksand, och Anthony Grego gjorde två av målen. LHC vann med 4-0 och därmed höll Jesper Myrenberg nollan för andra matchen i rad.

Period 2

13:49 0-1 (EQ)LHC  3 Linus Hultström (4)
Assist: 39 Ty Rattie (13), 8 Jonathan Myrenberg (7)

13:57 0-2 (EQ) LHC 13 Anthony Greco (2)
Assist: 6 Mattias Hävelid (7), 5 Oscar Fantenberg (7)

14:29 0-3 (EQ) LHC 13 Anthony Greco (3)

Period 3

14:30 0-4 (PP1) LHC 18 Remi Elie (4)
Assist: 3 Linus Hultström (8), 5 Oscar Fantenberg (8)

När de första 20 minuterna var spelade var skottstatistiken 5-4 till LHC, och det säger en del om spelet. Det var ingen sprakande period, utan rätt tajt och få heta målchanser. Linköping var lite hetare och hade mer tid i offensiv zon. Gästerna hade ett powerplay och där hade de en stolpträff, men närmare än så kom inget av lagen ett 1-0-mål.

Efter drygt 33 mållösa minuter lossande det för Linköping – och det rejält. Först gjorde Linus Hultström 1-0 efter en snabb spelvändning. Den efterföljande tekningen vann LHC och efter en lång passning var Anthony Greco fri och 2-0 var ett faktum – åtta sekunder efter 1-0. Men Linköping och Greco var inte klara där. För ytterligare 32 sekunder senare var ställningen 3-0. Leksand tog timeout, men lyckades inte få in något mål innan den andra pausvilan.

Leksand inledde period tre i spel fem mot tre, utan att lyckas få in pucken. En stund senare åkte Jesper Pettersson ut för en puck out, men Leksands powerplay fick inte utdelning. Hemmalaget hade behövt göra mål på någon av sina chanser i numerärt överläge för att få rejäl spänning i matchen. För nu kom i stället 4-0 när Linköping spelade powerplay i slutet av period 3. Vilket också blev slutresultatet.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– När vi släpper in det första målet är bytet efteråt viktigt, men då hade jag och Peter (Cehlarik) en kommunikationsmiss och i bytet efter kom trean. Det var pang, pang, pang. Det gick fort. För oss handlar om att försöka glömma den där minuten. Vi får gräva djup efter stoltheten och spela för skölden i den tredje perioden, sa Leksands Anton Lindholm, efter två perioder.

– Det där händer inte ofta (tre mål på 40 sekunder). Vi följde upp ett bra byte där Hultström gjorde 1-0 med ytterligare två mål. Jag är här för att bidra framåt och då är det skönt att göra det, sa LHC:s tvåmålsskytt Anthony Greco efter den andra perioden.

I punktform

- Inför matchen hade Leksand tre raka segrar mot LHC.

- Det skiljde bara åtta sekunder mellan Linköpings 1-0-mål och 2-0.

- Linköpings offensivt skicklige back Linus Hultström bröt en 14 matcher lång måltorka när han satte ledningsmålet.

- Anthony Greco gjorde säsongens andra och tredje mål, och det var bara 32 sekunder mellan målen.

- Med en assist gick Ty Rattie upp i poängligaledning (23 poäng), men han kan bli passerad i kväll.

- Linköping höll säsongens första nolla i torsdags mot MoDo. Det följde han upp med att spika igen mot Rögle. Myrenberg räddade 24 skott.

Highlights

2023-12-02
Leksands IF - Linköping HC

Kommande matcher

Leksand: Frölunda hemma, torsdagen den 7 december

Linköping: Malmö borta, torsdagen den 7 december

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners