Storseger för Växjö på bortais

Publicerad: 2024-02-17
#LIFVLH
Växjö drog ifrån tidigt med en 2-0-ledning. Sedan så visade gästerna prov på en sylvass defensiv såväl som offensiv, när serietvåan vann med imponerande 6-1 på bortaplan i Leksand.

Period 1
0-1 VLH 01.58 (EQ) 28 Hugo Gustafsson (6)
Assist: 27 Martin Lundberg (5)

0-2 VLH 09.10 (PP1) 13 Dylan McLaughlin (9)
Assist: 17 Gabriel Carlsson (16), 87 Robert Rosén (13)

Period 2
0-3 VLH 10.03 (EQ) 62 Manuel Ågren (6)
Assist: 18 Marcus Sylvegård (17), 64 Eric Martinsson (10)

0-4 VLH 17.08 (EQ) 22 Tobias Rieder (9)
Assist: 13 Dylan McLaughlin (15)

Period 3
0-5 VLH 05.08 (EQ) 28 Hugo Gustafsson (7)
Assist: 64 Eric Martinsson (11), 51 Emil Sylvegård (11)

0-6 VLH 14.57 (EQ) 8 Zach Giuttari (3)
Assist: 4 Keegan Lowe (7), 13 Dylan McLaughlin (16)

1-6 LIF 18.33 (PP1) 27 Marek Hrivik (14)
Assist: 22 Lukas Vejdemo (8), 16 Felix Unger Sörum (9)

Hugo Gustafsson trivs sannerligen mot Leksand. Tre mål i Småland senast och han behövde inte ens två minuter, innan han bröt dödläget i Dalarna och gästerna var således i ledning. Gästerna snurrade senare vidare på ledning och utökade senare i powerplay, när Dylan McLauglin satte dit 2-0-målet. Hemmagänget hade visserligen sina möjligheter för en reducering i numerärt överläge, dock utan framgång.

Serietvåan konserverade sin energi på ett sannerligen klokt sätt och visade prov på ett starkt försvarsspel. Tålamod kan minst sagt lyftas fram för det gästande lägret. Leksand låg på för en reducering och hade ordentliga lägen. Det till trots så kunde Växjö gå ifrån till en 3-0-ledning genom Manuel Ågren och Leksand lyckades dessutom inte förvalta ett straffslag. Innan 40 minuter var avklarade gjorde även Tobias Reider 4-0.

Växjö stod för en solid insats rakt igenom och försvarade sin ledning på ett klokt sätt. Gästerna kan lämna Dalarna med tre poäng och en 6-1-seger. Periodens mål för gästerna gjordes av Hugo Gustafsson samt Zach Giuttari. Leksands reducering gjordes av Marek Hrivik i numerärt överläge.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

— Man får inte ge de chanserna heller, där har vi något att titta på. Det finns saker i den här matchen som är bättre än tidigare, sade Leksands tränare Charles Berglund till TV4 Play.

— Riktigt kul att kunna vinna igen, vi förlorade mot Frölunda senast. Det var inte vår vackraste insats men det var skönt att vi kunde lösa tre poäng, konstaterade Adam Åhman.

- Växjös Hugo Gustafsson gjorde mål mot Leksand igen.

- Dalalaget har fruktansvärt tufft offensivt så väl defensivt just nu.