Finsk magi i Frölundas åttonde raka seger

Publicerad: 2024-02-17
#IKOFHC
Mikael Ruohomaa spelade fram till två mål och Jere Innala gjorde matchavgörandet. Det var finsk magi i Frölundas 2-1-seger mot Oskarshamn på bortaplan, vilket innebar åttonde raka segern för göteborgarna.

Period 1
1-0 IKO 19.21 (PP1) 71 Viktor Lodin (11)
Assist: 55 David Quenneville (15), 86 Lukas Jasek (13)

Period 2
1-1 FHC 07.26 (EQ) 43 Tom Nilsson (4)
Assist: 39 Mikael Ruohomaa (9), 12 Max Friberg (22)

1-2 FHC 12.16 (PP1) 21 Jere Innala (12)
Assist: 39 Mikael Ruohomaa (10), 88 Malte Strömwall (20)

Ett formsvagt Oskarshamn välkomnade Frölunda under lördagskvällen. Göteborgarna hade mycket puck, men tog sin tid innan de fick första avslutet på mål. Oskarshamn visade prov på snabba kontringar inte minst i den öppnande perioden, där lagen bytte lägen ett par minuter. Efter första perioden var hemmagänget i ledning efter en projektil av Viktor Ledin som ledde till 1-0 i spel 5 mot 4.

Kvällens gäster hade minst sagt sina lägen i den andra perioden. Emil Kruse i hemmamålet kom ut med ett flertalet vassa räddningar, men tids nog fick Frölunda kvittering genom Tom Nilsson. Nilsson som för övrigt förnyat sitt kontrakt med göteborgarna i veckan. Det gav Frölunda minst sagt energi för dryga fem minuter senare satt Jere Innala sitt lag i ledningen.  

Ut till den tredje perioden startade Oskarshamn i powerplay. Frölunda klarade av det och var under perioden visserligen under press från jumbon, men redde ut det på ett föredömligt vis och vann dessutom matchen. Slutresultatet skrev sig till 2-1.

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

Sagt om matchen

— Det är jävligt surt att torska. Vi kommer ut här och gör en bra match överlag. En tuff torsk tycker jag. Jag tycker vi gör det bra för att vinna, det är en jämn match som kan går hursomhelst, konstaterade Martin Filander, tränare i Oskarshamn när han intervjuades av TV4 Play. 

— Powerplayspelet är bra, efter tekningen får jag pucken, det var bara att skjuta, sade en minst sagt tillfreds Jere Innala.

I punktform

- Frölundas Mikael Ruohomaa noterades för två assister.

- Oskarshamns mål gjordes av Viktor Lodin. 

- Tom Nilsson firade sitt nya kontrakt med säsongens fjärde fullträff.

- Oskarshamn har nu nio förluster i rad.

- Kvällens seger var Frölundas åttonde seger i följd. 

2024-02-17
IK Oskarshamn - Frölunda HC

Kommande matcher

Oskarshamn: Luleå borta, torsdagen den 22 februari

Frölunda: Rögle borta, torsdagen den 22 februari

Johannes Wahlberg
SHL:s huvudpartners